Rendezvény

2023.05.24. 21:27

Kalocsai pünkösd: néptáncosok felvonulása és kézműves bemutatók is színesítik a programokat

Idén második alkalommal, az Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében rendezik meg Kalocsán a Pünkösdi Népművészeti Fesztivált, melyhez a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) a hagyományos gyermeknapi rendezvényével csatlakozik.

Zsiga Ferenc

Kalocsai folklór

Fotó: Zsiga Ferenc

A háromnapos műsorfolyam kínálatát néptáncosok felvonulása, népművészeti kézműves bemutatók, színpadi produkciók színesítik. Az esemény alkalmat kínál arra is, hogy a német testvérvárossal fennálló partnerkapcsolatot ünnepélyesen megerősítik. 

Szombaton délután fél öttől a kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület évzáró műsora lesz látható a szabadtéri színpadon az Érsekkertben. Este nyolctól táncház lesz a Platán rendezvényközpontnál.

Május 28-án reggel kilenctől délig gyermeknapi programok várják a kisebbeket a Kalocsa Jövőjéért Egyesület (KJE) szervezésében az Érsekkertben. Délután kettőtől viseletes szentmise lesz a Szent István király templomban.

Háromkor az egyik fő látványosságként folklór felvonulás indul a kalocsai és környékbeli települések táncegyütteseinek és Kalocsa testvérvárosai küldöttségének részvételével. A menet a városházától indul a főutcán és a Szentháromság téren keresztül az érsekkerti szabadtéri színpadhoz. Fél ötkor a színpadon ünnepi köszöntők után ünnepélyesen és hivatalosan megerősítik a Kirchheim unter Teck és Kalocsa közti testvérvárosi együttműködést. Öt órától folklórműsor várja az érdeklődőket.

Este héttől a Platán Rendezvényközpontban a Koktél zenekar húzza majd a talpalávalót a kifulladásig tartó utcabálban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában