Útinform

2023.05.24. 07:28

Itt lassíthatja a forgalmat közúti munkavégzés szerdán Bács-Kiskunban

Ezeken a helyeken kell forgalomkorlátozásra számítani szerdán Bács-Kiskunban.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást szerdára vonatkozóan.

Napi aktuális munkavégzések, rendezvények:

A közlekedésre veszélyes fákat vágják ki ma napközben az 54-es főúton, Nemesnádudvar térségében. A 86-os és a 87-es kilométer között a fél útpályát lezárják, a forgalmat jelzőőr irányítja. 

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó és a lehajtó ágat is. Kerülni a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet. (50479-es és 50485-ös jelű ágak)

Az M5-ös autópályán,
- Röszke felé több helyen javítják a szalagkorlátot. Az M0-s autóút csomópontjánál a 23-as kilométernél, Ócsa térségében a 27-es és a 28-as kilométer között, Kecskemét térségében a 88-as és a 89-es kilométer között, és a Petőfiszállás pihenőhely közelében a 119-es és a 122-es kilométer között a külső sávban dolgoznak. Ócsa térségében, a 28-as és a 29-es kilométer között, valamint Inárcs térségében  a 32-es és a 33-as kilométer között pedig a belső sávot zárják le az aktuális munkaterületnél.
- több helyen takarítják a műszaki átjárót. Budapest felé, Ócsa és az M0-s autóút csomópontja között, a 26-os kilométertől a 22-es kilométerig a külső sávba kell sorolni. Az ellenkező irányban, Röszke felé, a Petőfiszállás pihenőhely és a Balástya között a 126-os kilométertől a 147-es kilométerig szintén a külső sáv járható a munkagép mellett.
- Budapest felé, Kiskunfélegyháza és Kecskemét között az elválasztósáv növényzetének kaszálását végzik. A 114-es és a 91-es kilométer között az aktuális munkaterületnél lezárják a belső sávot.
- a főváros felé Kecskemét térségében zajvédő falat építenek. A 85-ös és a 83-as kilométer között csak a belső sáv járható.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Dózsa György út csomópontja előtt közmű építési munkákat végeznek. A 86-os kilométernél félpályás útlezárás van érvényben. 

A 44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt az 5-ös kilométernél, illetve 8-as kilométernél félpályán halad a forgalom.

Az 51-es főúton, Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es kilométernél félpályás útlezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak!

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

A 441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as kilométernél egy sávosra szűkítették az útpályát, ezért a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Mindennaposak a torlódások, ezért az arra közlekedők hosszabb menetidővel számoljanak!

Kamionstop:

A hétvégi kamiontilalom szombaton 22 órától, hétfőn 22.00-ig lesz érvényben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában