Galériával

2023.05.21. 14:57

Gyereknapot ünnepeltek Jánoshalmán

A bizonytalan időjárás miatt a városi sportcsarnokban és körülötte tartották a gyermeknapi programot szombaton. Volt ugrálóvár, játszóház, koncert és kéklámpás autók bemutatója.

Pozsgai Ákos

Fotó: Petróczky Henrietta

A délelőtt folyamán az Erdélyi hagyományokért Egyesület rendezte meg a Bácska Csillaga nemzetközi métabajnokságot, amelynek győztese a jánoshalmiak lettek, legyőzve a topolyai csapatot. A Jánoshalmi Méta Téma kilenc évvel ezelőtt alakult azzal a céllal, hogy egy igazán jó kis közösséget hozzanak létre, ahova a fiatalok szívesen járnak és hasznosan tölthetik el a szabadidejüket.

A közösséget a várméta játék köré építették fel, ami egy régi múltú ütős játék, leginkább a baseballhoz hasonlít. Persze nem kizárólag métáznak a közösség tagjai, sok más tevékenységet is folytatnak, társasjátékoznak és más csapatsportokat és közösségi játékokat is játszanak.

A gyermeknapi programok döntő része szombat délután zajlott, szerencsére az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, így sokat nézték meg a sportcsarnok előtt felsorakozott kéklámpás járműveket. A gyerekek alaposan körbejárhatták és kívül-belül megnézhették a rendőrség és a tűzoltóság járműveit, a rendszeresített felszereléseket.

Szintén a sportcsarnok épülete előtt sorakoztak fel az Árpád Népe Jankovác Motoros Klub tagjai a motorjaikkal, és traktorok bemutatója is volt, a gyerekek érdeklődve járták körbe a kétkerekűeket és .      

A sportcsarnok bejáratánál palacsintával várták a gyerekeket a Máltai Szeretetszolgálat jánoshalmi csoportjának önkéntesei, akik kézműves foglalkozásokat is tartottak.

A sportcsarnok küzdőterén hatalmas légvárak, népi fajátékok, társasjátékok és egyéb érdekességek várták a gyerekeket. A Jánoshalmi Mentő Alapítvány munkatársai interaktív bemutatót tartottak a rendezvény egyik csúcspontja volt a Percussion Projet Pécs ütőhangszeres gyermekkoncertje.

A gyermeknap rendezésében közreműködött az Imre Zoltán Művelődési Központ, a Jánoshalmi Rendőrőrs, a Jánoshalmi Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság, a Jánoshalmi Mentő Alapítvány, a Jánoshalmi Méta Téma, az Erdélyi hagyományokért Egyesület, a Máltai Szeretetszolgálat Jánoshalmi Csoportja, az Árpád Népe Jankovác Motoros Klub és a Városgazda Kft.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában