Hírösszefoglaló

2023.05.30. 16:57

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 30-án

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Virágosztás a panellakóknak

Idén is meghirdette „virágos balkonok” akcióját a Kecskeméti Városszépítő Egyesület, melynek keretében 1500 tő egynyári virágot ajándékoznak ingyenesen a belvárosi panelházakban élőknek. Először május 30-án, kedden 17 órakor a Petőfi Sándor utcai szalagház mögött, a Nyíl utcai kereszteződésnél vehetők át a virágok. Egy órával később, 18 órakor a Lordok Háza társasház belső udvarán várják a virágszerető lakókat. Május 31-én, szerdán is két helyszín lesz: 17 órakor a Horváth Döme körúti társasház mögötti parkolónál, majd 18 órakor a Szabadság tér 5. szám alatti társasház belső udvarán adják át a virágokat. Végül június 1-jén, csütörtökön, 17 órakor a Dobó körút és Batthyány utcai társasházak mögötti parkolóba várják a lakókat.

A koraszülöttek családját támogató kiadvány

Kincstaláló − Vannak, akik sietősen korán születők címmel készített különleges, a koraszülöttek szüleit segítő könyvet dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Perinatális Intenzív Centrumának vezetője barátaival és alkotótársaival, Zsoldos Csaba és Boros Anikó grafikusművészekkel. A hiánypótló mű célja, hogy eloszlassa a koraszüléssel járó félelmeket, feloldja az esetleges veszteségélményt és pozitív, felemelő támogatást nyújtson a családoknak. Dr. Kelemen Edit elmondta, hogy egy olyan kiadványt akart létrehozni, ami pozitív energiát ad a koraszülöttnek életet adó szülőknek, ami a nehéz helyzetben emel és támogat, a pozitív irányba terel. Ami nem csak lelki töltetet nyújt, de praktikus tanácsokkal is ellát az első találkozástól a − gyakran két-három hónappal későbbi − hazatérésig. A Kincstaláló − Vannak, akik sietősen korán születők című könyv végleges változata hamarosan elkészül és az érintettek a koraszülött részlegen juthatnak hozzá, hogy erőt merítsenek belőle.

Új rekordot állított fel újoncként a Kecskeméti TE

A Kisvárda elleni 1-0-os sikerrel a KTE bebiztosította második helyét az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényében. A lila-fehérek 112 éves történetük legjobb szereplését produkálták, de újonc együttes sem szerepelt még ilyen jól – számolt be a baon.hu portál. Az már a záró kör előtt biztos volt, hogy dobogón végez a Kecskemét, de az ezüstérem megszerzése még kérdéses volt. Korábban kétszer is ötödik lett a KTE az élvonalban, másodjára éppen a jelenlegi edző, Szabó István vezetésével, amit a mostani ezüsttel sikerült túlszárnyalni, egyben kiharcolni az Európa-konferencialiga indulást. Az ezüstérem a magyar bajnokság történetében is új rekord, hiszen újonc együttes még sosem zárt a második helyen.

Hősök napi megemlékezést tartottak Kecskeméten

Vasárnap hősök napi megemlékezést tartottak Kecskeméten, a Deák téren, a II. Világháborús Hősi Emlékműnél. A Honvéd Hagyományőrző Egyesület, a Történelmi Vitézi Rend, a Hadigondozottak Területi Szervezetei és az 1956-os Magyar Nemzetőrség Kecskeméti Parancsnoksága közösen emlékezett meg az elesett katonákról és civilekről a II. Világháborús Hősi Emlékműnél. A koszorúzással egybekötött ünnepségen beszédet mondott vitéz Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes. Beszédében hangsúlyozta: több mint 100 éves hagyománya van annak, hogy május utolsó vasárnapján hazánkban a magyar katonákra emlékeznek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában