Együtt – működésben

2023.05.27. 11:26

Együtt adott gálaműsort két művészeti iskola Apostagon − galériával

Együtt – működésben címmel két művészeti iskola fogott össze egy gálaműsorra, amelyet a faluházként működő Zsinagógában rendeztek meg Apostagon, immár második alkalommal. A patinás épület a növendékek képzőművészeti kiállításának és színvonalas zenei műsorának adott helyet ezen a napon.

Lencsés P. Anna

Citerán is játszottak a diákok

Fotó: Lencsés P. Anna

Ivanics László Iván, a Kunszentmikósi Szappanos Lukács Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy a két intézménynek több közös növendéke, közös telephelye van. 

– Együtt, működünk és együttműködünk. Bizonyítjuk, hogy két művészeti iskola békében elfér egymás mellett ugyanazon a területen. Hogy két intézmény egymást segítve, barátságban is tud létezni, a művészet szeretete túlszárnyalja a gazdasági törekvéseket és kompromisszum készségre sarkallja − tette hozzá az igazgató.

Farkas-Huszka Rózsa, a Dunaföldvári Levendula Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója megnyitó beszédében visszaemlékezett a kezdeti nehézségekre, sikerként értékelte, hogy ma már harminckét növendék jár a képzőművészeti tanszakra. Kiemelte, hogy Nagy Lívia 6. osztályos tanuló festménye bekerült a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár mesenaptárába az augusztusi hónapra. A tankerületi versenyen Nagy Lívia ezüst és Somogyi Anna bronz minősítést kaptak.

Ezt követően kezdődött a zenei gála, amelyben a növendékek zongorán, furulyán, citerán, gitáron és énekelve adtak számot tehetségükről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában