Bács-Kiskun

2023.05.04. 11:51

Barangolások napját tartják a Kiskunsági Nemzeti Parkban

A természetkedvelőknek kínál tartalmas programokat május 6-ra a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság. A túrákról érdemes tájékozódni a knp.hu oldalon, mert regisztrálni kell és csak online lehet jegyet vásárolni a fizetős programokra.

Tapodi Kálmán

A fülöpházi buckavidék

Fotó: Kis Ferenc

Dunatetétlen határából szombaton indul a sziki barangolás Bába-székre. A résztvevőket 9 órára várják az 53-as főút, 11-es kilométer kövénél található horgásztó parkolójában. A 3 km-es túra során megtekintik a szikes puszta jellegzetes növénytársulásait, gyönyörködni lehet a legkorábban nyíló orchideák, az agárkosbor szépségében, valamint a vízimadarak mindennapi életébe is bepillanthatnak a túrázók. 

Madarak és fák napi túrát lehet tenni szombaton a császártöltési Vörös-mocsárban. Találkozó: 08:30-kor a Császártöltés-Kiscsala, egykori Csala csárda parkolóban, az 54-es számú főút mellett. A mocsár melletti tanösvény egyik állomásán, madárgyűrűzést is láthatnak a túrázók. A kunpeszéri Rákosivipera-védelmi központhoz is szerveznek egy 3 kilométeres gyalogtúrát. A csatlakozók a tanösvény megtekintése mellett megismerhetik a vizes élőhelyek, a gyepek és az erdők megőrzésének fontosságát, valamint a Rákosivipera-védelmi Központ szabadtéri terráriumának lakóit. A résztvevőket 8 órára várják Kunpeszéren, a Hubertus italboltnál. Május 6-án, 18 órakor  indul a „Fülemülék éjszakája a Báránypirosító tanösvényen” elnevezésű, 5 kilométeres túra a Fülöpházi-buckavidéken (a pontos találkozási helyszín a jegyen lesz látható). Mint azt a knp.hu oldalon írták: „A csillagászattal egybekötött túránk során a Báránypirosító tanösvény nagy rétjére látogatunk el. Közben pedig hallgatózunk, hiszen ebben az időszakban nagyon szépen énekelnek a fülemülék, akár egész éjszakán át.”

A „Rekettye tanösvény túra” résztvevőit 9 órára várják Ágasegyházán, a Coop üzlet előtt, ahonnan két lovaskocsi szállítja majd a jelentkezőket, ezért korlátozott – 10 fő – a férőhely. A kocsikázók végigjárják az Ágasegyházi-orgoványi rétek jellegzetes helyeit, valamint érintik az orgoványi borókás-buckás vidéket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában