Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

2023.05.08. 20:15

Baján tartják az országos szervezet küldöttgyűlését

Az országos Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezet következő küldöttgyűlésének Baja ad otthont. Az eseményt május 12-én tartják, a KÉSZ bajai szervezete már készül a konferenciára és a vendégek fogadására.

Márton Anna

Vedelek Norbert (középen)

Forrás: Beküldött fotó

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége munkája során aktív szerepet vállal a közösségi értékek megőrzésében, fontosnak tartja, hogy járható utat kövezzen ki a fiataloknak, a következő nemzedéknek.

Vedelek Norbert, a KÉSZ bajai elnöke hírportálunknak elmondta, hogy a rendezvény több előkészítő munkát igényel. Egy kisváros életében nagy dolog az országos szintű konferencia megszervezése.

– Egy országos szintű rendezvény leszervezése lassabb folyamat, több előkészítő munkát igényel, ezért a bajai csoport tagjaival már december óta dolgozunk az előkészítésen. Május elejét írunk már, mondhatjuk, hogy ráfordultunk a célegyenesre. Úgy gondolom, nagy dolog egy kisváros életében, hogy országos szintű rendezvénynek adhat otthont. Mindent megtesz a bajai csoport, hogy méltó módon fogadja a vendégeket, és amíg nálunk tartózkodnak, jó élményekkel is gazdagodjanak. Mindannyian nagyon várjuk már a találkozást. A nagyszabású országos konferencia keretein belül emléktáblát is avatunk, mely úgy gondoljuk, újabb tégla abban az „útban”, melyet a közösségi értékek megőrzésének tekintetében a következő nemzedék számára kívánunk hagyni – fogalmazott Vedelek Norbert. A küldöttgyűlés Keve atya emléktáblájának avatásával kezdődik.

A múlt év decemberében két akciót hirdetett meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Bajai Csoportja. Az egyik egy jótékonysági gyűjtés volt, aminek eredményeként közel kétszázezer forint értékben juttattak el új játékokat rászoruló gyermekek részére. A másik decemberi felhívásuk pedig egy Bácskai Sándor Keve atya emlékét őrző emléktábla felállítására indított gyűjtésről szólt. A felhívásra több adakozó válaszolt, az elkészült alkotást jövő héten avatják

– Keve atya rendkívüli bajai személyiség volt. Példaként kell állítani, azok elé, akik már nem ismerhették. Becsüljük meg a saját közösségünk tagjait, így válhat erőssé a városunk – mondta Vedelek Norbert, a KÉSZ bajai elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában