Összefoglaló

2023.05.29. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 29.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk az ÁGOTA Falvi gyermeknapon készült

Fotó: Gémes Sándor

A kelebiai Vasutas Emlékház a település múltjának állít emléket, a kiállítóhelyet magánkezdeményezésre, Tapodi Ottó vasutas tárgyakból álló gyűjteményéből állították fel a házuk udvarán.

Az online számlák száma jelentősen nő, napokon belül eléri a kétmilliárdot – mondta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek, kiemelve, hogy Magyarország élen jár a gazdaságfehérítésben, 5,1 százalékos áfarés-értékkel az Európai Unió tagállamai közül a legjobb eredményt érte el az áfacsalás elleni küzdelemben.

Véres főpróbát tart az Antifa Németország utcáin és városaiban az X-nap néven meghirdetett utcai harcokra készülve. Múlt héten kedden Lipcsében egy rendőrőrsre támadtak, majd rá két nappal Jénában egy jobboldali politikus bokáját törték szilánkosra.

Megszűnt a lóvásár, szarvasmarha félékből csak néhányat hajtottak fel, ezzel szemben baromfiból rengeteget kínáltak a vasárnapi nagykőrösi országos vásáron.

Nagyszabású gyereknapi forgatagot szervezett az ÁGOTA Közösség a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljai számára ÁGOTA Falván. A rendezvényre az ország számos szegeltéből, tizenkét vármegyéből érkeztek a gyermekek és fiatalok több korosztályból.

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök napja is. Ilyenkor azokra a hősökre – katonákra és civilekre – emlékezünk, akik Szent István óta életüket áldozták a hazáért. Jánoshalmán, a Bem József Honvéd Nyugdíjas Egyesület szervezett megemlékezést a Kistemető katonai parcellájában.

Harminc új történettel megjelent a Nagycsaládosok meséi 2. kötet, a könyvet vasárnap, Kiskunhalason, a Csetényi Élményparkban tartott városi gyermeknapon mutatták be.

„Ez az országunk legjobb csapata... A bajai férfi kosárlabdázás nagy évtizede (1980-1990)” címmel jelent meg Mayer János szerkesztésében a Bajai Honpolgár Alapítvány gondozásában, az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásával a bajai kosárlabda legsikeresebb évtizedét bemutató könyv.

A Kisvárda elleni 1-0-os sikerrel a KTE bebiztosította második helyét az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényében. A lila-fehérek 112 éves történetük legjobb szereplését produkálták, de újonc együttes sem szerepelt még ilyen jól.

Kincstaláló − Vannak, akik sietősen korán születők címmel készített különleges, a koraszülöttek szüleit segítő könyvet dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Perinatális Intenzív Centrumának vezetője barátaival és alkotótársaival, Zsoldos Csaba és Boros Anikó grafikusművészekkel. A hiánypótló mű célja, hogy eloszlassa a koraszüléssel járó félelmeket, feloldja az esetleges veszteségélményt és pozitív, felemelő támogatást nyújtson a családoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában