Összegzés

2023.05.28. 21:09

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 28.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a kiskunhalasi halálos gázolás helyszínén készült

Fotó: Pozsgai Ákos

A Duna bajai meghódítói című kiállítással várja látogatóit idén nyáron a Türr István Múzeum, a földszinti kiállítóteremben, a Roosevelt téren. 

Tűz ütött ki egy családi házban Kiskunhalason, a Téglagyári úton. Teljes terjedelmében égett a mintegy kilencvenhat négyzetméter alapterületű épület.

Idén májusban ünnepli a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye alapításának 30. évfordulóját.

Gyerekek kérdéseire válaszoltak a kormány tagjai. Sok érdekes és izgalmas kérdést kaptak a miniszterek.

Pünkösd ünnepén emlékeztek meg a felsővárosi Jézus Szíve Kis Szent Teréz templom kilencven évvel ezelőtti felszenteléséről. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét, és két fiatal számára kiszolgáltatta a bérmálás szentségét.

A kiskunmajsai gyermeknap egyben a mesterségek napja is volt, így az érdeklődők megismerhették kosárfonás vagy éppen a kovácsmesterség néhány fogását. 

A brit kormány hirdetési kampányt indít, amelynek célja elriasztani a La Manche-csatornán át az Egyesült Királyságba érkező illegális bevándorlókat azzal az üzenettel, hogy az embereket „őrizetbe vétel és kitoloncolás fenyegeti”, ha megteszik ezt az utat.

Vasárnap 10 óra 45 perc körül az 5412-es út 300-as méterénél eddig tisztázatlan körülmények között egy személyautó elütött egy 83 éves kerékpárost, aki a helyszínen életét vesztette.

Pünkösdvasárnap délelőtt gyermeknapi programokkal folytatódott a kétnapos Pünkösdi Népművészeti Fesztivál, melynek központja a kalocsai Érsekkert volt.

Az idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg Kiskőrösön a Nemzetközi Dutra Találkozót, amelyet a helyi Dutra Baráti Kör szervezett ezúttal is. A nehézgépek ritmikus showműsora volt a találkozó egyik csúcspontja.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában