Összefoglaló

2023.05.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 26.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Ezüstérmes a KTE

Fotó: Bús Csaba

Csütörtökön hajnalban eltűnt egy 71 éves férfi egy kecskeméti idősotthonból. Az ismeretlen helyre távozott demens nyugdíjas felkutatását a rendőrök kezdték. A férfi keresésébe később bekapcsolódott a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület is.

A közgyűlés csütörtöki ülésén arról határozott, hogy az idei költségvetés terhére több városi alapítványt is támogat.

Tűz ütött ki szerdán késő délután egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi-dűlőben. Az M4-es autóút közelében fekvő telepen mintegy kétezer négyzetméteren lángolt a szemét. A tűzhöz több települési tűzoltóit riasztották, köztük a kecskeméti tűzoltók is vonultak.

Hárman utaztak az autókban, amelyek összeütköztek pénteken reggel az 5-ös főúton.

A magyarországi Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) kérdőíves megkeresései alapján az Oktatási Hivatal idén is kiadta legfrissebb elemzését a friss diplomások státuszáról, munkaerőpiaci helyzetéről. A kecskeméti Neumann János Egyetem jó eredménnyel zárt.

A március 30-i közgyűlésen dr. Fekete Gábor képviselő, a Fidesz-KDNP közös frakciója nevében kezdeményezte egy emléktábla elhelyezését a Lestár tér 2. szám alatti épület Városháza felőli homlokzatán. A közgyűlés támogatta a kezdeményezést, csütörtökön pedig szavazott az elhelyezésről.

Elkészült a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új, 1200 fő befogadására alkalmas sportcsarnoka, az új létesítményt pénteken délelőtt a diákok sport bemutatójával avatták fel ünnepélyesen.

A HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ a Miniszterelnökség megbízásából készíti el hazánk, úgynevezett belső periféria térségeinek értékelését. Az egyes területi tervezések előkészítését célzó munka részeként csütörtökön Miskén, a Közösségi Házban a kalocsai és a jánoshalmai járás polgármesterei részére szerveztek szakmai fórumot.

Egynyári virágokkal telt meg a FlórAgóra közösségi virágoskert pénteken a kecskeméti Hírös Agóra előtt. A négyszáz növényt óvodások ültették el az óvónők és a Kocsis-diákok segítségével.

Győzött a Kisvárda ellen, ezüstérmes a Kecskemét

Pénteken rendezték meg a XXII. Regionális Ápolási Konferenciát a kecskeméti Sheraton hotelben. Az ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett tudományos ülés fő témáit az osztályok, szakdolgozók közötti együttműködés, a szülészeti- és gyermekellátás kihívásai, a rehabilitáció, a szakápolás új módszerei, a betegellátó osztályok, részlegek bemutatkozása, valamint a világjárvány árnyékában tapasztalt várandósság és a születés adták.

Járai Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze a rendőrség online csalások elleni kampányának egyik arca lett.

A Magyarország Szépe kecskeméti döntőse mesélt magáról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában