Összefoglaló

2023.05.22. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 22.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Fotó: Horváth Péter

Gazdag rendezvénysorozattal emlékeztek a kiskun ősökre Kiskunfélegyházán az elmúlt napokban. A Városalapítók hete során könyvbemutató, kiállítások, koncertek, táncbemutatók, előadások sora várta az érdeklődőket. Vasárnap ünnepi szentmisét tartottak a városalapítók emlékére az Ótemplomban, amit az ünnepi képviselő-testületi ülés követett a városháza dísztermében. Itt adták át a városi kitüntetéseket.

Lejár hétfőn éjfélkor a személyi jövedelemadó (szja) bevallási határideje, az adóhivatal összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos NAV Infóvonal 20 óráig hosszított nyitvatartással várja a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérőket – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-nek küldött közleményében.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának köszönhetően 2022-ben elfogták egy 29 évvel korábbi soltvadkerti gyilkosság a romániai gyanúsítottjait. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya mindkét gyanúsított ellen vádemelést javasol, az ügy során keletkezett  iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

Gazdag programmal készültek a szervezők a városi gyermeknapra, amelyet már közel húsz éve rendeznek meg Solton, a Vécsey könyvtár közel másfél hektáros szépen gondozott, árnyas parkjában.

A Kecskeméti Református Gimnázium énekkarai fontos szerepet játszanak a város művészeti életében. Vezetőjük Jámbor Zsolt, Kodály-díjas karnagy. A karvezetőt a hivatásáról, sikereiről, terveiről és mindennapjairól kérdeztük.

A Dunában akart véget vetni az életének egy férfi, Török Renátó főtörzsőrmester mentett meg.

Hétfő délután mintha petárdákat robbantottak volna, olyan ropogás közepette égett le egy trafó Soltvadkerten.

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) május 11-én kezdte meg az egynyári virágok kiültetését, amivel több tízezer tő színpompás növénnyel ékesítik a várost. 

Az Erasmus+ támogatásának köszönhetően hat külföldi, illetve határon túli egyetemről vesznek részt hallgatók a Neumann János Egyetem Blended Learning, vagyis kevert tanrendű, online és személyes jelenléttel járó képzésben.

Arany- és bronzéremmel tértek haza a kecskeméti TST Dance Studio táncosai a világbajnokságról. 

Kiemelt Arany és Arany-díjakat kaptak a legjobb versmondók a kecskeméti Versünnepen

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában