Összefoglaló

2023.05.20. 20:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 20.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti Planetárium pénteken ünnepelte meg fennállásának 40. évfordulóját. A vendégek a múlt, a jelen és a jövő oldaláról is képet kaptak a négy évtized eseményeiről, terveiről.

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken a megújult egészségházat Lakiteleken. Az egészségközpontot a település legendás háziorvosáról, dr. Kiss Ágostonról nevezték el.

A pszichiátriai betegséggel élők megbélyegzése ellen szervezett élményfestést a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai osztálya péntek délután Együtt a világban - avagy stigmán innen és túl cimmel. 

Megrongálták a dunavecsei körforgalomban elhelyezett Szűzanya szobrot. Az eset csütörtökről péntekre, virradó hajnalban történt.

A városalapítókra emlékeznek Kiskőrösön.

Fúvószenekari kíséret mellett látványos felvonulással csalogatták a nézőket a mazsorettes lányok a 23. Országos Mazsorett Fesztivál helyszínére szombaton délután.

Hatalmas siker kapujában áll a Kecskeméti TE, hiszen ha a DVSC és a Paks nem szerez pontot az NB I. 32. fordulójában, akkor már biztosan második helyen zár, de ez abban az esetben is garantált, ha legalább pontot szereznek a lila-fehérek Újpesten. A KTE védője, Szabó Alex nagyon értékeli, hol tart csapatával, hiszen a magasságok mellett a mélységeket is megjárta már pályafutása során.

Nagyszabású gálaműsorral ünnepelte megalakulásának huszonöt éves évfordulóját a kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes

Két motoros is árokba csapódott Tiszaalpár határában.

A legjobb csapatok mérkőztek meg a Petőfiről szóló műveltségi vetélkedőn Kecskeméten.

Vásári forgatagot rendeztek a szamóca fővárosában.

Hárman sérültek meg, amikor három autó ütközött össze Kecskemét mellett, az 52-es főúton.

Versünnepnek adott helyet szombaton Kecskeméten, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon. Az ünnepség a több hónapon átívelő Versmondók Találkozóját zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában