Összefoglaló

2023.05.08. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 08.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Elkezdődött az érettségi

Fotó: Pozsgai Ákos

Dusnok hagyományosan legnagyobb rendezvényén, a rác pünkösdön, május utolsó szombatja a sport jegyében telik, vasárnap folklór nap keretében elevenítik fel a pünkösdi népszokásokat és hagyományokat.

Megnövekedett katonai járműforgalom várható hétfőn Debrecen és Táborfalva között.

A TOP Plusz Élhető település pályázati kiírásra a község legfrekventáltabb helyén lévő István király tér teljes rekonstrukciójára nyújtott be pályázatot.

Magyar nyelv és irodalommal elkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák.

Öt óra alatt elfogták a rendőrök azt a férfit, aki ellopott egy kerékpárt a jánoshalmi buszmegállóból vasárnap hajnalban.

A Bajai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a helybeli férfit, aki két hónappal ezelőtt símaszkban, egy 40 centiméteres kést az eladó mellkasához szorítva akart kirabolni egy dohányboltot. Miután a nőnek sikerült a pánikgombot megnyomnia, a rabló elmenekült, ám a rendőrök hamar elfogták.

Országos közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség hétfőtől vasárnapig.

A városnapi programok záróeseménye volt vasárnap délután a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó a Bethlen Gábor téren, ahol Kalocsa, Kiskunhalas, a horvátországi Lepoglava és Szeged fúvószenekarai adtak közös hangversenyt. A százötven fős nagyzenekart négy karnagy vezényelte.

Ellenzéki képviselőknek válaszolt Orbán Viktor kormányfő az azonnali kérdések órájában. A tüntetésekről, a CPAC-ről, a kamaráról és az akkumulátorgyárakról is kérdezték a miniszterelnököt.

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének tiszteletére a katasztrófavédelem és a tűzoltók munkatársaiért mondtak imát a bajaszentistváni templomban vasárnap. A misét Menyhárt Sándor atya celebrálta.

Kiss Boglárka, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezető kommunikációs munkatársa volt a Gong rádió Mai téma című műsorának hétfőn. A szakember a kecskeméti Izsáki út négynyomúsításáról, és az aktuális forgalmirend-változásokról beszélt a rádióműsorban.

Az országos Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezet következő küldöttgyűlésének Baja ad otthont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában