Gyermeknap

2023.05.28. 14:52

A híres mentőkutyával is találkozhattak a kecskeméti gyerekek a Hunyadivárosban – galériával, videóval

A nemrég átadott Hunyadivárosi Közösségi Házban vasárnap színes programokkal várták a családokat. A gyermekek a közösségi ház udvarán zenés tornával kezdték a napot, mely után mozgásos játékokat játszottak, a legkisebbek pedig Ringató foglalkozáson vehettek részt. 

Lizik-Varga Katalin

A Hírös Rescue Team mentőcsapat kutyás bemutatója teljesen elvarázsolta a kicsiket

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A közösségi ház nagytermében egész délelőtt bemutatkozó standokkal várták a családokat, sőt az érdeklődők a Baba-mama klub és a Bóbita Kalandműhely programjain is részt vehettek. Zeneovi foglalkozást és TSMT tornát is szerveztek, melyre ugyancsak szívesen jöttek a kicsik. Családi sportversenyt is tartottak, de a gyerekek a legjobban mégis a buborékfújó-gépnek örültek. 

A gyerekek egy nem mindennapi programon is részt vehettek: a Hírös Rescue Team mentőcsapat kutyás bemutatója teljesen elvarázsolta a kicsiket. Trencsényi Péter vezetésével Mogyi, a mentőkutya megmutatta a gyerekeknek, hogy milyen parancsokat tud teljesíteni, sőt egy játékban szemléltette a kutyás kutatómentést is: bemutatta, hogyan talál meg egy elveszett kisgyermeket, és hogyan jelez ilyenkor. 

A gyerekek szinte körberajongták a hős kutyát, aki a törökországi földrengésben teljesített szolgálata alatt több emberélet megmentésében is segédkezett, sőt, mint azt a gazdája elmondta, a napokban is egy eltűnt személy keresésében segített. 

Népszerű volt a kicsik körében a kézműves sarok, a csillámtetoválás és az arcfestés is. Délután folyatódnak a programok. A Hunyadivárosi Közösségi Házban és az udvarán interaktív gyermekműsor és slágerdélután várja az érdeklődőket.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában