Kecskemét

2023.04.01. 16:08

Támogatják a nyugdíjasok szociális alapszolgáltatását

Pászti András hunyadivárosi képviselő a csütörtöki közgyűlésen indítványozta, hogy a szociális alapszolgáltatás térítési díjának többletköltségét, vagy annak egy részét vállalja át az önkormányzat, megkönnyítve a nyugdíjasok gazdálkodását.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint a képviselő indítványában fogalmazott, az elmúlt hetekben, több olyan személy kereste fel a körzetében, akik a 2022. évi és a 2023. évi nyugdíjemelést követően azzal szembesültek, hogy már nem kapnak támogatást a szociális alapszolgáltatásra, melyet igénybe vesznek évek óta, így az eddigi szolgáltatási díjakhoz képest jóval magasabb áron jutnak hozzá a szolgáltatáshoz. 

Ez azt jelenti, hogy az eddig ingyenes szolgáltatás helyett a térítési díj 50 százalékát kell megfizetniük, vagy aki eddig a szolgáltatásért csak a térítési díj 50 százalékát fizette, most már teljes árat kell fizetnie. Ez havonta több ezer forintos többletkiadást jelent számukra. Ezért indítványozta a képviselő, hogy a polgármester és Engert Jakabné alpolgármester vizsgálják meg a kérdést és dolgozzák ki a feltételrendszert.

A testület egyhangúlag elfogadta az indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában