Beruházás

2023.04.12. 19:29

Közösen építene kerékpárutat Kecel és Császártöltés

Nagy beruházásra készül Kecel és Császártöltés. Haszilló Ferenc keceli polgármester elmondta, hogy 1 milliárd 460 milliós pályázatot ad be a két település egy közös kerékpárút megépítésére. Ez a várost és a falut köti össze a jövőben.

Barta Zsolt

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Emellett a városban az Imrehegy–Kecel közötti kerékpárutat bevezetik a város közepéig. Egy közel 130 millió forintos közvilágítási projekt keretében az utcai lámpákat LED-esre cserélnék le. Ez 1300 fényforrás kicserélését jelenti majd. Ezzel azonban a beruházások az idén nem állnak le. 

Egy 280 millió forintos pályázat eredményeként a csapadékvíz-elvezetés következő szakaszainak a munkálatai is elindulnak. Így a belvízelvezetés megoldódik a település belterületén, mondta a polgármester. A sportpálya körül 440 méternyi kerítést is megépítenek a tervek szerint tao-támogatással, amelyhez korszerű pályavilágítást is terveznek kialakítani. Kecel egészségházának a felújítását is betervezték egy TOP-os pályázat keretében, és ugyancsak tervbe vették a művelődési ház energetikai felújítását is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában