Hírösszefoglaló

2023.04.24. 16:20

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek április 24-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Fontos számukra a környezet védelme

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság, valamint a Kefag Zrt. képviselői a napokban megállapodást írtak a környezet közös védelméről. Vállalták, hogy az élővilág és a települési környezet megóvása érdekében munkájuk során szorosabbra fűzik az együttműködést, és összehangolják tennivalóikat. A megállapodás aláírói remélik, hogy az együttműködésben rejlő lehetőségek hatékonyabban szolgálják a jogszabályok betartását, a jogsértő cselekmények megelőzését, a természetkárosító és egyéb jogosulatlan cselekmények megelőzését, a jogosulatlan vadászat visszaszorítását, a környezet és a természet védelmét.

Ifj. Polyák Imre kecskeméti mester rangos elismerést kapott

Magyar Kézműves Remek címet kapott ifj. Polyák Imre kecskeméti népi iparművész. Három zsebkését – egy zsidóbicskát, egy halasbicskát és egy szalonnázókés volt – minősítette kitüntető címmel a közelmúltban Egerben a zsűri. A rendezvényen a Kézművesség 1000 éve és jövője a Kárpát-medencében rendezvény-sorozathoz kapcsolódón tartották meg a XX. Magyar Kézműves Remek pályázatának díjátadó ünnepségét. A pályázatra összesen 93 terméket neveztek az alkotók, ezek közül kétkörös zsűrizést követően 48 alkotás nyert elismerő címet.

Jubileumi bábtalálkozó a Szórakaténuszban

Pénteken rendezték meg a 10. Báron Bábos Találkozót, melynek idén először a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhely adott otthont. A Báron Bábos Műhely 2011-ben névadója, Báron László bábpedagógus, bábművész emlékének, szellemi örökségének ápolására alakult meg Kecskeméten. A műhelynek a bábos továbbképzések, szakmai kirándulások és önálló bábelőadások megvalósítása mellett vállalt fő feladata a hagyományos, évenkénti, vármegyei szintű Báron Bábos Találkozó megrendezése. A mostani fellépők között egyaránt voltak óvodások és iskolások is.

Vendégjáték Kecskeméten

A 10. Színházi Olimpia két előadásának is otthont ad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Az első vendégjáték április 25-én lesz, az Isteni Színjáték Társulat mutatja be a Koponyánk, körülbelül című súlyos, dekomikummal átitatott darabját a Ruszt József Stúdiószínházban. A színművet Karinthy Frigyes Utazás a koponyám körül című regénye ihlette, és Kálló Béla Jászai-díjas színész-rendező vitte színre.

Új klipet forgatott a kecskeméti Nova Prospect

Horgonyok című számához készített klipet a kecskeméti Nova Prospect zenekar a közelmúltban. A múlt elengedéséről és a jövőbe tekintésről szóló dalhoz különleges helyszíneken forgatott, formabontó és bátor vizuális megvalósítást rendelt az együttes. A Nova Prospect negyedik nagylemeze Törékeny egyensúly címmel 2021 év végén jelent meg, melynek egyik húzó dala a Horgonyok, amiről nemrég klipet forgatott az együttes. A kecskeméti formáció jelenleg országos turnén vesz részt, a Csajok a Csúcson című koncertsorozat keretében múlt szombaton Kecskeméten lépett fel, majd Székesfehérvár, Tatabánya és Esztergom következik és Budapesten zárják turnéjukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában