II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium

2023.04.30. 14:23

Elballagtak a kiskunhalasi gimnázium diákjai, hamarosan kezdődik az érettségi – galériával

Két év után újra a hagyományos, járvány előtti ballagások hangulata tér vissza az iskolákba, országszerte megkezdődtek a ballagások. Szombaton a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum végzős tanulói is búcsúztak az alma matertől. Seffer Attila, a kiskunhalasi Szent Péter és Pál apostolok templomának plébánosa külön köszöntött minden végzős osztályt.

Pozsgai Ákos

Újra a hagyományos, járvány előtti ballagások hangulata tér vissza az iskolákba

Fotó: Pozsgai Ákos

Ferenc pápa péntek délután a Szent István Bazilikában elmondott gondolatait tolmácsolta a végzős diákok felé Seffer Attila plébános.

– Az életetek folyamán a családtagjaitokkal, a rákóczis család tagjaival, a barátokkal, a leendő ismerősökkel igyekezzetek egységben, összetartásban, szeretetben, tiszteletben, megbecsülésben összekapaszkodva élni az életet. Istenben hinni, remélni, bízni, egymást tisztelni, szeretni, támogatni, segíteni – mondta az atya.

Haskó Márk szavalata után Veres Petra, 12. c osztályos tanuló búcsúzott iskolájuktól a végzős ballagók nevében, majd átadták a 11. osztályosoknak az iskola zászlóját. A tanulásban, a sportban, a kultúrában és a közösségi munkában kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákok elismerést és ajándéktárgyat vehettek át Téglás László iskolaigazgatótól.

– A középiskolai munka végét jelző fontos megálló ez a mai alkalom. 

Nem egyik pillanatról a másikra szembesültetek ezzel, kedves diákok, hiszen a tizenkettedikes tanév a legelejétől egyre nagyobb hangsúllyal jelezte ezt számotokra. Megérintett mindenkit ez a felismerés már a szalagavató idején, amikor kimondatott, hogy készen álltok az érettségire – fogalmazott Téglás László a végzős diákokhoz szólva, aki szerint most van a helye a közös útra való visszatekintésnek, ahogy ez meg is történt.

– Büszkén hallhattuk, hogy mennyien kaptatok ajándékkönyvet, oklevelet. A tanulmányi munkában, a versenyeredményekben, közösségi munkában, sportban nagyon sokan jeleskedtetek. Nem szabad megfeledkezni a számos előrehozott érettségiről, nyelvvizsgától, ECDL-bizonyítványról sem. Ezekkel a többletekkel már most megerősítettétek a még meg sem született érettségi bizonyítványotokat – hangsúlyozta az iskola vezetője. A végzős diákok a ballagási ünnepség zárásaként kivonultak az iskolájuk elé és megkoszorúzták az intézmény névadója, II. Rákóczi Ferenc mellszobrát, ez régi hagyomány.

Országszerte csaknem 73 ezer fiatal vett és vesz a vállára tarisznyát ezekben a napokban, hogy utoljára végigsétáljon a gimnáziumi és középiskolai folyosókon.

Május 8-án a megszokott rendben, magyar nyelv és irodalommal kezdődnek az érettségik. Másnap matematika-, harmadnap pedig történelemérettségit írnak a diákok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában