Kecskemét

2023.04.04. 15:56

Csík János énekelt a népkonyhán

Csík János és a Mezzo zenekar varázsolt tavaszi hangulatot kedden a Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. A Kossuth-díjas művész évente hagyományosan legalább egy alkalommal ellátogat a Wojtyla Barátság Központba, hogy zenészbarátaival, a Mezzo zenekar tagjaival közösen minikoncertet adjanak az ebédre érkező szegényeknek.

Sebestyén Hajnalka

Csík János és a Mezzo lépett fel a népkonyhán

Fotó: Wojtyla

A keddi fellépés apropója a közelmúltbeli József-nap volt. Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója névnapja alkalmából ezzel a zenei csemegével szeretett volna örömteli perceket varázsolni a szociális-közművelődési intézmény rászorulóinak testi-lelki bajokkal terhelt hétköznapjaiba.

Fotós: Wojtyla

A zsúfolásig megtelt ebédlőben népzenei dallamok és modern feldolgozások egyaránt felcsendültek Csík János és muzsikustársai tolmácsolásában. A hálás közönség fergeteges tapsviharral, üdvrivalgással jutalmazta a vérpezsdítő, közös éneklésre, táncra hívogató nagyszerű produkciót. A minikoncerten a karitatív intézmény több támogatója is részt vett, többek között Dobos József, Balassa Sándor és Molnár Zsolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában