Kecskemét

2023.04.01. 09:38

A támogató először látogatott el a népkonyhára

Különleges napnak bizonyult e hét szerda a Wojtyla Barátság Központban. Az intézményt 2005 óta támogató H. Szabó Sándort, a kecskeméti Autóflex tulajdonosát láthatták vendégül.

Sebestyén Hajnalka

H. Szabó Sándor tett látogatást

Forrás: Wojtyla

H. Szabó Sándor, az Autóflex Csoport ügyvezető igazgatója közel két évtizede támogatja a Wojtyla népkonyháját, a szegények ebédjét, de csak a napokban tette meg első látogatását a karitatív intézményben. Farkas P. József alapító-igazgató és csapata nagy örömmel fogadta önzetlen jótevőjüket. 

A közismert vállalkozó mindenekelőtt megtekintette a népkonyha előtti kertekben helyet kapott szakrális szobrokat: Karol Wojtyla – Szent II. János Pál pápa – mellszobrát, Fazekas József piarista atya, botanikus emlékoszlopát, a „Szegények kenyere” Krisztus-keresztet, a napokban elkészült lengyel-magyar barátság emlékművet, valamint a Wojtyla-napórát. 

A különleges látogatás a díszteremben folytatódott, ahol H. Szabó Sándor átfogó képet nyújtott az általa alapított, idővel multinacionálissá nőtt, 2600 főt foglalkoztató utánfutó-komponensek gyártásával foglalkozó magyar cég múltjáról és aktuális helyzetéről.

– Exportorientált vállalatunknak ma már többek között Romániában, Oroszországban, Spanyolországban és az Egyesült Államokban is van saját telephelye. Mivel eleinte nehezen találtunk megbízható partnereket, saját tulajdonú beszállítói láncot építettünk ki – fogalmazott. 

A céget 1982-ben tulajdonostársával alapította meg Autóflex néven a családi garázsban. H. Szabó Sándor nappal utánfutót gyártott, éjszaka pedig tervezett. A cég az alapítást követően növekedési pályára került. Az eredendően öntvények és acélok megmunkálásával foglalkozó társaságnál a gyártott terméktípusok száma az évek során jelentősen bővült. A többesztendős közös munka után a német Knott család 1994-ben felvásárlási ajánlatot tett az Autóflex ötvenszázalékos részesedésére. Bár folyamatos az egyeztetés a hazai és a német fél között, az ügyvezető vallja, az Autóflex végig magyar irányítás alatt maradt.

Tevékenységük kifejezetten válságállónak bizonyult, főként exportra termelnek. Ugyanis olyan egységekhez gyártanak alkatrészeket, melyek iránt az igény recesszió idején is számottevő.

H. Szabó Sándor végül elárulta: tervezi a visszavonulását. Lánya, Zita immáron tizenöt éve a cégnél dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában