Összegzés

2023.04.11. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 11.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a felsőlajosi MagánZOO-ban készült

Fotó: Bús Csaba

Több éves előkészítő munka előzte meg a körvonalazódó együttműködést a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet és a város önkormányzata között. A jóvátételi programról Hinkel Tamás alezredes, a halasi intézmény parancsnoka és Fülöp Róbert polgármester együttműködési szándékukat fejezték ki.

Bács-Kiskun vármegye lakossága félmillió alá csökkent. A vármegyében 18 százalékkal nőtt a bruttó bér. Tavaly fejenként másfél millió forintot hagytunk a boltokban. 

Idén is a hagyományos időpontban, június első hétvégéjén rendezik meg Kalocsa legnagyobb kulturális eseményét, a Lakatos György fagott művészhez, a város díszpolgárához, fesztiváligazgatóhoz kötődő Kék Madár Fesztivált.

Riasztó ébresztette egy halasi dohánybolt tulajdonosát múlt év december 7-én éjszaka, mivel betörésről érkezett jelzés a telefonjára.

Magyar vezetőket is lehallgatott az Egyesült Államok. A tengerentúli hírszerzés ukrán tábornokokon kívül magyar, izraeli és dél-koreai hivatalos személyeket is megfigyelt.

Egy lakóépület konyhájában, főzés közben keletkezett tűz hétfőn délben Baján, a Dózsa György úton. 

A kiskunhalasi rendőrök pár órán belül elfogtak egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfit és átkutatták az otthonát, ahol növényi származékot találtak.

Születésekben gazdag napok állnak a felsőlajosi MagánZOO mögött, hiszen több új élet látott napvilágot a megye kedvenc magánállatkertjében.

Katonai kiképzőket küldött Litvánia Németországba, hogy ott – német és belga kollégáikkal együtt – részt vegyenek ukrán katonák kiképzésében az Európai Unió Ukrajnát támogató katonai segítségnyújtási missziója (EUMAM Ukrajna) keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában