Összefoglaló

2023.04.04. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 04.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Felvételünk a zsidók és keresztények tanácskozásán készült

Fotó: Bús Csaba

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem legújabb tiszteletbeli doktorai az intézmény bajai Víztudományi Karán tartottak előadást a napokban. Charles J. Vörösmarty magyar származású, New Yorkban élő kutató és Kőrösi Csaba, az ENSZ Közgyűlés elnöke egy nappal korábban Budapesten vette át oklevelét a Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében.

Esőkertek létrehozását tervezik Lakiteleken. A természetalapú vízmegtartó megoldástól az önkormányzat sem zárkózik el. A megvalósítás lehetőségeiről a napokban a helyi művelődési házban tartottak lakossági fórumot.

Van elegendő tojás húsvétra, a termék ára azonban jóval magasabb, mint 12 hónappal ezelőtt volt. A magyar termelők nem képesek ellátni a teljes hazai piacot.

A belvárosi közúthálózat és parkolók fejlesztése címet viselte a legutóbbi kalocsai képviselő-testületi ülésen az a napirend, amiről a képviselők közel két órán keresztül tárgyaltak.

Pályázati kiírás helyett Nyirati Klára polgármester inkább határozatlan időre nevezne ki ideiglenes ügyvezetőt a Baja Energetika Kft. élére. 

Házkutatást tartott a brüsszeli rendőrség az Európai Néppárt (EPP) székházában.

Csík János és a Mezzo zenekar varázsolt tavaszi hangulatot kedden a Wojtyla Barátság Központ népkonyháján. A Kossuth-díjas művész évente hagyományosan legalább egy alkalommal ellátogat a Wojtyla Barátság Központba.

Egy egész napos, a keresztény-zsidó párbeszéd fontosságát hangsúlyozó és elmélyítő konferenciát szerveztek Kecskeméten kedden.

Szerhij Cserevatij, az ukrán keleti fegyveres erők szóvivője kedden egy tévéműsorban elismerte, hogy a Wagner orosz zsoldoscsoport kitűzött egy orosz zászlót a Donyeck megyei Bahmutban a városházára, a hivatali épület azonban szavai szerint már régóta megsemmisült.

Hétszázötven facsemetével teszi zöldebbé a kecskemét-hetényegyházi körforgalom melletti részt a TERMOSTAR Kft.

Hátborzongató részletek derültek ki a csemői gyerekgyilkosságról: bíróság előtt fog felelni az újszülöttjét magára hagyó nő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában