Kecskemét

2023.03.21. 11:20

Újabb éremesőben fürödtek az L-Dance versenytáncosai

Csodálatos teljesítményt nyújtottak a kecskeméti L-Dance Group versenytáncosai a múlt hétvégén Budapesten és Szombathelyen. Az érmek mellett magyar bajnoki címet is elhoztak a fiatal tehetségek.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti versenytáncosok Budapesten, a Magyar Látványtánc Szövetség Budapesti Kvalifikációs versenyén, illetve Szombathelyen a Nyolc- és Tíztánc Magyar Bajnokságon indultak. A rangos megmérettetéseken a kecskeméti tánciskolát negyven versenyző képviselte. Összesen két helyszínen négy arany-, négy ezüst- és kettő bronzérem került a táncosok nyakába. Emellett egyik párosuk magyar bajnoki címet szerzett.

Budapesten, a Magyar Látványtánc Szövetség Budapesti Kvalifikációs versenyén Tantó Zoé mini latin szólóban 2. helyezést, Provics Hanna gyerek latin szólóban 4. helyezést ért el. Gál Adrienn a nyílt junior szólóban, míg Csenki Rebeka a nyílt felnőtt szólóban szerzett második helyezést. Csenki Rebeka - Sál Vivien páros a felnőtt latin duóban aranyérmet kapott.

A magyar bajnok: Illés Dorka és Palotai Patrik
Forrás:  L-Dance

Csapatban – Bálint Flóra, Budai Dorka, Búzás Izabella, Gulyás Izabella, Halászy Rózsa, Hettich Ajsa, Kollár Kámea, Kovács Borbála, Kovács Lídia, Kovács Rozália, Nemes Nóra, Weigert Hanna – a gyerek klasszikus táncok lányformáció kategóriában ezüst érmet érdemelt ki. A tiniknél – Bágyi Laura, Csombor Emma, Huszár Mariann, Kernya Rebeka, Kis Maja, Lentner Fanni, Miháczi Laura, Nagy Ajsa, Nagy Dóra, Papp-Hardi Dorina, Parádi Anita, Parádi Noémi, Pogány Blanka, Sál Vivien, Szabó Natália, Telek Dorina, Túri Helga – felnőtt latin lányformációban szintén 2. helyen végzett.

Szombathelyen, a Nyolc- és Tíztánc Magyar Bajnokságon, az ország egyik legrangosabb versenytáncos versenyén is kiváló eredményeket értek el az L-Dance táncosai. A klubközi versenyeken Provics Hanna Rozália gyermek szóló latin kategóriában 4., junior szóló latinban 6. helyezett lett. Budai Dorka és Lénárt Balázs páros a gyermek latinban bronzérmet kapott. Matuska Luca és Gyalai Noel (Szoldance TSE) junior standard kategóriát megnyerték, a junior latinban bronzérmet szereztek. Matuska Villő és Beregszászi Zoltán ifjúsági standardban 6., ifjúsági latinban 7. helyezést értek el.

Ugyanitt a Magyar Bajnokságon a Gyermek Nyolctánc Magyar Bajnokságot megnyerte Illés Dorka és Palotai Patrik, a magyar bajnoki címmel és aranyéremmel térhettek haza. Budai Dorka és Lénárt Balázs pedig 8. lett.

A fiatalokat felkészítették: Bartha-Nagy Lilla és Keresztes László, az L-Dance Group TSE vezetői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában