Vetélkedő

2023.03.21. 12:57

Történelemből jeleskedtek a félegyházi mezőgazdasági technikum diákjai

Újabb országos sikerről számolt be szerkesztőségünknek Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum igazgatója. Elmondta, hogy Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Kulturális Központjában, a Stefánia Palotában rendezték meg a napokban a Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület szervezésében az idei tanév történelem vetélkedőinek országos döntőjét.

Vajda Piroska

Mezgés csapat Félegyházán

Forrás: Beküldött fotó

A diákok négy témakörben versenyezhettek: Magyarország az én hazám; Örökségünk ’48; Magyarok Európában és Erdélyország. A Mezgét a Magyarország az én hazám vetélkedőn a 9/A mezőgazdasági technikumi osztály csapata képviselte. Tagjai: Dongó-Gárgyán Iringó, Juhász Iván és Nagy Vilmos voltak. 

A tanulók két írásbeli forduló után jutottak be a döntőbe, ahol a képzeletbeli 2036-os budapesti olimpia várható megrendezése témában, valamint a Közép-Dunavidék és Budapest természeti-kulturális-építészeti-történelmi adottságaival és kincseivel kapcsolatos ismereteikről kellett tanúbizonyságot tenniük. A döntőn 375 tanuló versenyzett 125 csapatban 75 felkészítő tanár vezetésével. A félegyházi csapat a technikumi kategória 22 induló csapata közül az előkelő negyedik helyezést szerezte meg. A csapatot Cseklyéné Hevér Tímea készítette fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában