Útinform

2023.03.30. 07:37

Több helyen is számíthatunk közúti munkálatokra Bács-Kiskunban

Összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskunban.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópályán,

– Lajosmizse és Örkény között az elválasztó sáv növényzetét gondozzák. A Röszke felé vezető oldalon, az 58-as és a 64-es kilométer között a belső sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással terelik és 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.  

– a Budapest felé vezető oldalon a Lajosmizse és az Örkény pihenőhely között az út menti növényzetet gondozzák. A 63-es és a 62-es kilométer között a külső sávba terelik a forgalmat.

– több szakaszán az ellenőrzőportálok karbantartását végzik. Budapest felé, Kecskemét térségében dolgoznak a 88-as és 89-es kilométer között váltakozó sávzárás mellett. (11:30-12:45 között külső sáv zár, 12:50-13:30 között belső sáv zár) Röszke felé Kecskemét térségében a 87-es és 88-as kilométer között szintén váltakozó sávzárás mellett (14:00-14:40 között külső sáv zár, 14:50-15:00 között belsősáv zár), Szeged térségében pedig a 164-es és 165-ös kilométer között a külső sávot zárják le (09:30-11:00 között külső sáv zár).

– a Röszke felé vezető oldalon, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között a 86-os és a 110-es kilométer között fenntartási munkákat végeznek, mozgó tereléssel a belső sávot kerítik el a forgalom elől.

– a főváros felé vezető oldalon, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban, aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó ágat. Kerülni a 108-as km-nél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.

Az M44-es autóúton, Lakitelek felé, Kunszentmártonnál a Berkó Dezső hidat tisztítják. Az 52-es és az 51-es kilométer között délután fél 2-ig a belső sávot lezárják.

Főutak: 

Az 51-es főúton, az 510-es főút csomópontjánál kábeleket szerelnek. A 25-ös kilométernél útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

Az 52-es főúton,

– Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

– Kisizsák közelében, a 27-es kilométernél útépítők dolgoznak. Útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

Az 54-es főúton,

– Érsekhalma térségében a 83-as kilométernél közlekedésre veszélyes fákat vágnak ki, napközben csak a fél útpálya járható.

– Érsekhalma és Nemesnádudvar között az optikai hálózatot építik. Ennek kapcsán a 82-es és a 87-es kilométer között több helyen leszűkítették az útpályát.

A 441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as kilométernél félpályás korlátozás van érvényben, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Csúcsforgalmi időszakokban torlódásra kell készülni! A munkaterület után a 20-as kilométerig pedig a Kecskemét felől érkezőket a helyben megépített szervizútra terelik.

Kamiontilalom:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, április 1-jén, szombaton 22.00-tól április 2-án, vasárnap 22.00-ig lesz érvényben.

Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "elmenni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában