Dr. Tóth Szilárd

2023.03.31. 19:52

Több földút javításra szorul Kecskeméten

Dr. Tóth Szilárd képviselő indítványozta, hogy a városi költségvetés általános tartaléka terhére 75 millió forinttal emeljék meg az utak javítására fordítható forrást. Ezt a Budaihegy-Vacsihegy-Hegedüs köz-Kis Hegedüs köz-Vacsi köz-Talfája köz különböző technikákkal felületzárt és földes külterületi útjainak minősége indokolja, melyeket 2022 október-novemberében javítottak újra érdemben.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint a képviselő fogalmazott, az utak állapota drámai, nap mint nap teszi próbára és őrli fel az itt élők idegeit, rontja az életminőségüket. Mint fogalmazott, február végén azt az ígéretet kapták, hogy május 1-jét követően megindulnak az utak állapotának javítását célzó gépi beavatkozások a térségben, ami szerinte elfogadhatatlanul késői, de a napokban egy újabb értesítést kapott, miszerint a térségben május 1. helyett július 25. után érkeznek majd meg a gépek. Véleménye szerint teljességgel elfogadhatatlan az utak jelenlegi állapotának ismeretében, hogy még több mint négy hónapot kell várni a munkálatok megkezdésére, és az utak karbantartására elkülönített keret méltatlanul alulfinanszírozott.

A polgármester elmondta, hogy az út kezelője azért nem tudta a nevezett utakat javítani, mert a február rendkívül csapadékos volt, így csak ott avatkoztak be, ahol már nem lehetett megközelíteni az ingatlant. A májusi közgyűlésen nézik meg, hogy tudnak-e emelni a városüzemeltetési kiadásokon. Jelenleg nem tudnak elkülöníteni az általános tartalékból, azt előbb növelni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában