Gyermekek

2023.03.19. 19:15

Tizenhat óvodás szavalt a tiszaugi versmondó találkozón

Hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezte meg a versmondók találkozóját pénteken a Tiszaugi Óvoda, melynek témája az idén Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója volt.

Sebestyén Hajnalka

Első alkalommal rendezték meg a versondót

Fotó: Beküldött fotó

A találkozó részleteiről Túri-Kisné Szőke Melinda óvodavezető adott tájékoztatást. A rendezvényt Káré Gábor, Tiszaug polgármestere nyitotta meg, aki néhány gondolatban összefoglalta Petőfi életútját, munkásságát, majd Túri-Kisné Szőke Melinda intézményvezető, a versmondó találkozó megálmodója üdvözölte a rendezvény résztvevőit, külön köszönetet mondva a felkészítő pedagógusoknak. A házigazda gyerekek fogadták a tiszakürti, a tiszasasi, a szentkirályi, a lakiteleki, a nyárlőrinci óvodásokat.

A szervezők nagy örömére a találkozóra 16 kisgyermek jelentkezett, akik kedvenc Petőfi-versüket elszavalva emlékeztek meg a magyar költőóriásról. 

A kicsik csillogó szempárokkal és nagy izgalommal várták, hogy megmutathassák tudásukat. A jól ismert Petőfi-verseken (Füstbe ment terv, Anyám tyúkja, Arany Lacinak, Toborzó) túl kevésbé ismert művek is elhangzottak, melyekkel a zsűri tagjait, Kökény Lajosné és Káré Gáborné nyugdíjas pedagógusokat is meglepték a kis versmondók.

Néhányan nagy átéléssel, szépen hangsúlyozva, míg mások kissé izgatottan, de mindannyian lelkesen szavalták el verseiket a résztvevő kisgyermekek, akik közül mindenki emléklappal és ajándékkal térhetett haza. A felkészítő pedagógusok munkájuk elismeréseként szintén emléklapot kaptak. A rendezvény végén az óvodavezető köszönő szavai után megragadva az alkalmat meghívta a következő rendezvényre az óvodák képviselőit a májusban tartandó dalos találkozóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában