Bács-Kiskun

2023.03.13. 17:14

Tartós élelmiszereket gyűjtenek rászoruló családoknak

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden évben meghirdeti hazánkban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtést idén is megszervezik. 

Lizik-Varga Katalin

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Március 12-től 19-ig az adakozók a templomokban, az erre kijelölt helyeken helyezhetik el felajánlásaikat, valamint az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az élelmiszer felajánlásokat. 

Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, ezeket pedig még húsvét előtt eljuttatják a rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok szeretetcsomagjait édességekkel és apró ajándékokkal is kiegészítik, hogy még nagyobb örömöt szerezzenek a kicsiknek. 

Hogyan tud ön bekapcsolódni a gyűjtésbe? 

Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával, melyet a szentmisére is elhozhat magával és az ott, kijelölt helyen elhelyezheti. Adományozhat például lisztet, cukrot, rizst, tésztát, búzadarát, olajat, konzerveket, zacskós levest, tartós tejet, kekszet, édességet, lekvárt, kávét, teát. 

A Karitász segítő munkájába telefonos adományvonalon is bekapcsolódhat. A 1365-os telefonszám felhívásával hívásonként 500 forinttal tud segíteni a rászorulókon. 

A gyűjtőpontok listája elérhető a Karitász honlapján: karitasz.hu/nagybojti-elelmiszer-gyujtopontjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában