Alapítványok

2023.03.30. 17:45

Támogatja a kecskeméti önkormányzat az alapítványokat

Több alapítványt is támogat a város, erről döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány részére kétmillió forint támogatást biztosít a július 31. és augusztus 4. között megrendezendő Gyermekotthonok Európa Kupa döntőjének költségeihez.

A Sokszínű Tehetséggondozásért Alapítvány részére 300 ezer összegű támogatást ad a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolája által rendezett 28. Kecskemét Város Polgára Leszek helytörténeti vetélkedő döntőjének költségeihez.

A Szabadságharc 1848-1849 Alapítvány részére 500 ezer összegű támogatást nyújt az alapítvány által gondozott relikviák kiállításának, a látogatók kulturált fogadásának költségeihez, valamint működési kiadásokra.

A város a 8. számú Egyéni Választókerület Tanácsadó Testülete kérelme alapján a Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány részére 300 ezer forint támogatást biztosít fehér írható-, és mágnestábla beszerzési költségeihez. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványnak 400 ezer forint támogatást ad korszerű digitális fényképezőgép beszerzési költségeihez.

A Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány, valamint az 1. számú Egyéni Választókerület Tanácsadó Testülete kérelme alapján módosítják a 2022. december 13-án kötött támogatási szerződést. Így a város csak az Énekes utca és Kullai köz kereszteződésébe telepítendő kamera költségeinek támogatására nyújt forrást az alapítványnak, valamint az eredeti 1 000 050 forinthoz további 200 ezer forint többletforrást biztosít.

A testület egyhangúlag elfogadta a támogatásokról szóló előterjesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában