Verseny

2023.03.27. 14:49

Országosan a negyedik legjobbak lettek a halasi kórház ápolói

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) XI. Országos Szakmai Versenyén a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szepo csapata a kiemelkedő 4. helyezést érte el Bács-Kiskun Vármegyét képviselve.

Pozsgai Ákos

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szepo csapata

Fotó: Kiskunhalasi Semmelweis Kórház

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tizenegyedik alkalommal rendezte meg az elmúlt szombaton Országos Szakmai Versenyét Budapesten, a Lurdy házban. Az ország minden területéről 4 fős csapatok érkeztek, akik méltán képviselték a szakdolgozói hivatást, a szakmát és a területi szervezeteket.

A megméretés a korábbi évekhez hasonlóan, elméleti és gyakorlati részeket tartalmazott. A verseny az elméleti résszel, a tesztlap kitöltésével kezdődött. Ezt követően került sor a gyakorlati versenyre. A gyakorlat egy különtermében kialakított kórházi környezetben, demonstrációs eszközök segítségével történt. A versenyen alap- és szakápolási, valamint újraélesztési feladatokat kell majd megoldaniuk.

A csapatok bemutatkozását a zsűri külön értékelte és díjazta, amelyre kizárólag élőszóban volt lehetőség és három perc állt rendelkezésre. Segédanyagok használata nem volt megengedett. A program játékos részében tájanatómia és a kamaráról szóló Totó szerepelt.

A halasi kórház Flaisz Mária, Papp Tünde, Szécsényi Hajnalka és Zseni Ildikó alkotta Szepo csapata a negyedik helyen végzett. – Gratulálunk a kiemelkedő teljesítményért és büszkék vagyunk a kiváló szakdolgozóinkra! A kórház szakmai színvonala csak kiválóan felkészült és elhivatott ápolókkal együtt erősödik! – írta közösségi oldalán dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi főigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában