Múltidéző

2023.03.19. 19:54

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

baon.hu

Forrás: Olvasói fotó

Ha ön­nek is van olyan ké­pe, mely va­la­mi­ért em­lé­ke­ze­tes, és szí­ve­sen meg­mu­tat­ná má­sok­nak is, os­­sza meg ve­lünk! Fon­tos, hogy olyan fel­vé­tel­ről le­gyen szó, mely 2003 előtt ké­szült. A kép­hez rö­vid le­írást is ké­rünk: ki­ket vagy mit áb­rá­zol, hol és mi­kor ké­szült.

A fény­ké­pet el­küld­he­ti pos­tai úton: Pe­tő­fi Né­pe szer­kesz­tő­sé­ge, 6000 Kecs­ke­mét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] cím­re. Mot­tó: Fény­ké­pes múlt­idé­ző (a pos­tai úton ér­ke­zett fo­tó­kat fel­hasz­ná­lás után vis­­sza­küld­jük). A meg­je­le­né­se in­gye­nes. Elő­re is kö­szön­jük!

Forrás: Olvasói fotó

Mozgókonyha

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes egy régi katonai családi fényképet osztana meg. A Magyar Királyi Zrínyi Miklós 7. Honvéd Gyalogezred parancsnoksága és I. zászlóalja 1932 és 1944 között állomásozott a hírös városban. Az egység részt vett 1940 augusztusában és szeptemberében az Észak-Erdély visszacsatolásának műveleteiben. A képen, amely 1940 augusztusában készült a román határ közelében, az I. zászlóalj 2. század mozgókonyhája és néhány katona látható, Penc honvéd főszakáccsal és Farkas őrmester szolgálatvezetővel.

Forrás: Olvasói fotó

Nagyszülők emléke

Bugacról Seresné Lantos Erika nagyszüleire, Fekete Imrére és feleségére, Magdikára emlékezne ezzel a régi fényképpel. A nagyszülőkről a családi házuk udvarán készült a felvétel. Unokájuk és a még élő családtagok emléküket örökre őrzik.

Forrás: Olvasói fotó

BÁCSBER

Kecskemétről Csordás Erzsébet újabb fotóval idézné meg a közös munkahelyi emlékeket. A közel 30 éve megszűnt a Bács-Kiskun Megyei Beruházási Vállalatnál dolgozott, a kollégákkal sok közös élményük volt. Ez a fotó egy fővárosi kiránduláson örökítette meg a csapatot, a Parlamentben. A régi munkatársak 2010 óta a BÁCSBER baráti körben tartják a kapcsolatot, néhány nap múlva újra személyesen is találkoznak egy vidám est erejéig.

Forrás: Olvasói fotó

Rokonokkal

Páhiról Andrássy Gyula és felesége, Makány Mária látható ezen az 1958-as felvételen Kiskőrösön, a templom előtt. A feleség keresztszüleivel készült a közös fénykép, Fekete Károllyal és Fekete Károlynéval.

Forrás: Olvasói fotó

Farsang

Kecskemétről Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Társaságának elnöke, a Margaréta Nyugdíjas Ház lakója és az ott működő Nyitnikék Klub tagja egy 2001-es fotót osztana meg a nosztalgiázókkal. Az akkori farsangi mulatságot örökítette meg a felvétel a nyugdíjasok részvételével.

Forrás: Olvasói fotó

Szijjártó család

Kecskemétről Szijjártó László családi fotójával nosztalgiázna, mely Szentkirályon készült. Az 1964-es felvételen Olvasónk (hátsó ülésen) látható, valamint öccse, Attila, illetve szülei, Szijjártó László és Sipos Etelka. Sajnos a szülők már nem élnek, de szerető emlékük sosem múlik el. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában