Kecskemét

2023.03.30. 16:39

Nem négysávosítják a Ceglédi utat

Dr. Tóth Szilárd, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője arról kérdezte a polgármestert, hogy tervezi-e a város négysávosítani a Ceglédi utat és a Bethlen körutat. Mint kérdésében írja, a 441-es főút régóta fejlesztés alatt áll, és most is egy nagyívű fejlesztés folyik a főút Katonatelep és Nagykőrös közötti szakaszán, azonban a Ceglédi útnak a Bethlen körúttól induló belső szakasza pont ennek az ellenkező képét mutatja.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint fogalmazott, a Mátyás király körútig már az útburkolati jelek is teljesen lekoptak, illetve csúcsidőszakokban óriási a tumultus és a várakozási idő a Ceglédi útnak ezen a szakaszán. Véleménye szerint nagyon sürgető lenne tehát a Ceglédi út e szakaszának is a felújítása és szélesítése.

Tóth Szilárd szerint a Bethlen körút állapota jobb, és nincs ekkora csúcsforgalom sem. Azonban az új házak − vélhetően az évtizedek óta tervezett négysávosítás miatt − már jóval kintebb tolva épülnek fel az út mostani szélétől. Itt azonban néhány házban, főleg a Bethlen körút páratlan oldalán, évek óta teljes létbizonytalanságban élnek, ugyanis házaik a majdani nyomvonalon állnak, és nem kapnak senkitől érdemi információt arra vonatkozóan, hogy várható-e ingatlanaik kisajátítása, avagy nem, és ha igen mikor − fogalmazott a képviselő.

Tóth Szilárd azt kérdezte, hogy folynak-e egyeztetések a Ceglédi út fentiekben említett belső szakaszainak, illetve a Bethlen körútnak a négysávosításáról, valamint érdeklődött arról is, hogy ezek megvalósulása mikorra várható.

A polgármester írásbeli válaszában kifejtette, hogy a Ceglédi út Bethlen körút és a 445. számú elkerülő út közötti szakaszának, valamint a Bethlen körút országos közúthálózat részének négysávosításával kapcsolatos egyeztetések jelenleg nem zajlanak a beruházásra jogosult Építési és Közlekedési Minisztériummal. Ennek megfelelően, a kérdéses beruházások megvalósulására vonatkozóan az útszakaszok kezelőjétől információval nem rendelkeznek. Tóth Szilárd elfogadta a polgármester válaszát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában