Útinform

2023.03.28. 07:32

Mutatjuk, hol számíthatunk közúti munkálatokra Bács-Kiskunban

Összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskunban.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
– Örkény és Lajosmizse között az elválasztó sávban dolgoznak. A Szeged felé vezető oldalon, az 58-as és a 64-es kilométer között a belső sávot lezárták, a forgalmat a külső sávba terelik és a munkaterület mellett 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

– az ellenkező irányban a Budapest felé vezető oldalon ugyancsak az elválasztó sávban dolgoznak. A 62 és a 60-as kilométer között a külső sávba terelik a forgalmat.

– a főváros felé vezető oldalon, a 114-es kilométernél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban, aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó ágat. Kerülni a 108-as kilométernél fekvő, Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.

Az M44-es autóúton, Békéscsaba felé, Kunszentmárton térségében a Berkó-hidat mossák. Az 51-es kilométernél délután fél 2-ig csak a külső sáv lesz járható.

Főúti korlátozások:

Az 51-es főúton, az 510-es főút csomópontjánál kábeleket szerelnek. A 25-ös kilométernél útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

Az 52-es főúton,

– Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

– Kisizsák közelében, a 27-es kilométernél útépítők dolgoznak. Útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

Az 54-es főúton, Érsekhalma és Nemesnádudvar között az optikai hálózatot építik. Ennek kapcsán a 82-es és a 87-es kilométer között több helyen leszűkítették az útpályát.

A 441-es főúton, Nagykőrös határában, a temetőnél új körforgalmú csomópontot építenek. A 18-as kilométernél félpályás korlátozás van érvényben, a forgalmat jelzőlámpa irányítja. Csúcsforgalmi időszakokban torlódásra kell készülni! A munkaterület után a 20-as kilométerig pedig a Kecskemét felől érkezőket a helyben megépített szervizútra terelik.

Kamiontilalom:

A kamiontilalom ezen a hétvégén, április 1-én, szombaton 22.00-tól április 2-án, vasárnap 22.00-ig lesz érvényben.

Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "elmenni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában