Kecskemét

2023.03.22. 15:50

Látványos kutyásbemutató is színesítette a gáspáros Diákönkormányzati Napot – galériával

Szerdán rendezték meg a Diákönkormányzati Napot a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár Technikumában. Sokféle program várta a fiatalokat, többek között a Mentsvár kutyaállatmenhely is kitelepült, akiknek eledelt gyűjtöttek, és segítik az örökbefogadásokat.

Sebestyén Hajnalka

Nagy sikert aratott a honvédség kutyásbemutatója

Fotó: Bús Csaba

Kellemes napsütésben valósult meg szerdán a Diákönkormányzati Nap a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár Technikumában. Az első három tanóra után vette kezdetét a színes programkavalkádot felvonultató esemény. Egyrészt az iskola épülete, másrészt az udvar és az intézmény előtti park ad helyett a bemutatóknak, programoknak. 

A Diákönkormányzat nevében dr. Marton Szabolcs igazgatóhelyettes elmondta: hagyomány az iskolában a DÖK Nap, mely idén is jó fogadtatásra talált. Érzékelik, hogy a Covid után még nagyobb igény van a közös programokra. A repertoár sokszínű volt. Az egészségügy fontos szerepet kapott, szeretnék a tanulóknak megtanítani az alap életmentési tudnivalókat. Sajnos az élet bebizonyította, hogy a legváratlanabb helyzetekben lehet szükség egy életmentésre. Példaként hozta, amikor egy fiatal az edzésen összeesett, és azonnali segítségre szorult. Tartottak mellönvizsgálati bemutatót, mely minden diáklány számára hasznos a jövőjére nézve. 

Színes programok várták a diákokat
Fotós: Bús Csaba

A programok között szerepeltek sportos megmozdulások, mérkőzések. A víz világnapjához kapcsolódóan volt vizes kvíz, illetve az iskola közelgő 140 éves évfordulója kapcsán Gáspáros-totó. Szerepet kapott a robotika és a drónozás. Pályaszocializáció keretében a büntetés-végrehajtás és a honvédség munkatársaival találkozhattak a tanulók. 

A honvédség kutyásbemutatót is tartott, melynek nagy sikere volt.

Nemcsak a kiképzett honvédségi kutyákkal találkozhattak a diákok, a kecskeméti Mentsvár állatmenhely is részt vett az eseményen. Több ebet hoztak magukkal, akiknek a diákokkal közösen keresnek majd gazdákat. Az egyik osztály kapta feladatként, hogy készítsenek róluk fotókat, és saját közösségi oldalaikon népszerűsítsék az állatokat, segítve ezzel mielőbbi örökbefogadásukat. Mindezek mellett előzetesen – iskolai szinten – állateledelt is gyűjtöttek számukra, melyet a rendezvényen adtak át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában