Kecskeméti Evangélikus Egyház

2023.03.20. 12:00

Közösségi kertet indított az evangélikus gyülekezet Kecskeméten – galériával

Egy teljesen új kezdeményezést indított a kecskeméti evangélikus gyülekezet. A hívek számára közösségi kertet hoztak létre egy eddig használaton kívüli, egyházi tulajdonú, hunyadivárosi telken.

Lizik-Varga Katalin

Rendbe tették a hívek a kertet

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A kertészkedés felüdít, a finom napon érlelt zöldségek íze pedig utánozhatatlan, napjainkban egyre többen ismerik ezt fel, és kezdenek zöldségtermesztésbe. Örömöt lelnek abban, ahogy a magok életre kelnek, növénnyé cseperednek, majd termést hoznak. A most induló közösségi kert egy lehetőség, melynek segítségével azok a kecskeméti evangélikus hívek is tudnak kertészkedni, zöldséget termeszteni, akik társasházban, lakásban élnek és nincs kertjük. 

Az első kertszépítő napon a gyülekezet presbitereinek segítségével a telken lévő művelésre alkalmas földrészt parcellázták fel és osztották szét a jelentkezők között. – A helyszínen sok teendő volt, de mi már nemcsak a kertet, hanem a közösségi teret is látjuk benne, ahol a gyerekeknek van hely bújócskázni, a felnőtteknek pedig üldögélni és gyönyörködni a paradicsomokban – mondta Kovács Barbara, a Kecskeméti Evangélikus Egyház lelkésze. Hozzátette: a kert célja a finom, háztáji zöldségek mellett a közösség építése, ezért a kert előkészítéséhez szükséges munkálatokat együtt végezték.  

A jövőben gyümölcsfákat is szeretnének telepíteni a helyszínen, hogy árnyékot és gyümölcsöt is adjanak a kertészkedőknek. Az eseményen a fáradt kertszépítőket bográcsozással is várták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában