Megmérettetés

2023.03.29. 14:01

Kecskeméten rendezték meg az egészségügyi verseny döntőjét – galériával, videóval, frissítve

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny országos döntőjét rendezték meg szerdán a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórház Skill Laborjában.

Horváth Péter

A kecskeméti döntőre már az ország 10 legjobbja érkezett

Fotó: Bús Csaba

Dr. Gondos Miklós főigazgató köszöntőjében a versenyt méltatta, azzal, hogy bevonzza a fiatalokat az egészségügyi pályára. Kitért arra, hogy a Skill Labor méltó, 21. századi környezetet jelent arra, hogy az ifjabb generáció szakmai képességeit tökéletesítse.  

Zatrok Csaba, a MESZK Gyógytorna-fizioterápiai szakmai tagozatának vezetője elmondta, hogy a verseny célja a szakképzésben szereplő hallgatók országos szintű megmérettetése. A kecskeméti döntőre már az ország 10 legjobbja érkezett − köztük többségében megyénkből − és a fizioterápia, a gyógymasszázs és a rehabilitáció területéről kaptak alap ápolói feladatokat. Hangsúlyozta, hogy bármely szakmában nagyon fontos a folyamatos tanulás, önfejlesztés, de ez különösen igaz az egészségügyre, mert ez vezet a legmagasabb szintű betegellátáshoz. A hatékonyságot, körültekintő ellátást és a szakmai tudást értékelte a zsűri.

A verseny nem előzmény nélküli. Az először megrendezett versenynek volt előzményei, megyénkben több alkalommal is rendeztek hasonló megmérettetést, melyek azonban a már pályán lévő egészségügyi dolgozóknak szóltak. Ez az első olyan verseny, amit kifejezetten a szakképzésben tanulók számára írtak ki. A döntőt azért Kecskeméten tartották, mert a döntőbe jutott tanulók nagy rész a Kecskeméti Szakképzési Centrumtól került ki.

Eredményhirdetés

Első helyezett lett Tóth Szabolcs, a Kecskeméti SzC Szent-Györgyi Albert Technikum tanulója, felkészítő pedagógusa Bogdány Lívia. Második lett Surányi Fatima, a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium diákja. Felkészítő tanárai Hanka Krisztina és Szedmák Józsefné. Harmadik helyezett lett Újfalvi Csaba, szintén a Kecskeméti SzC Szent-Györgyi Albert Technikum tanulója. Felkészítő pedagógusa Bogdány Lívia.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában