Solt

2023.03.29. 20:29

Iskolatörténeti kiállítás nyílt a Vécsey Károly Általános Iskolában – galériával

Kiállítás nyílt a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kossuth utcai épületének ötven éves jubileuma kapcsán, mivel az épület 1972. szeptember elsejétől fogadja a solti felsős általános iskolásokat.

Lencsés P. Anna

Az 50 év emlékeiből összeállított kiállítás bemutatja a solti általános iskolai élet elmúlt időszakának sokszínűségét

Fotó: Lencsés P. Anna

Az épület aulájában Sánta Edit, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelent diákokat, pedagógusokat és megnyitotta az elmúlt évek emlékeiből összeállított tárlatot, amelynek anyagát az iskolába járó gyermekek szülei, az intézmény nyugdíjas és jelenleg is tanító pedagógusai gyűjtötték össze.

Az 50 év emlékeiből összeállított kiállítás bemutatja a solti általános iskolai élet elmúlt időszakának sokszínűségét, többek között a belföldi- és külföldi táborokat, az úttörő időszak emlékeit, régi tantermi berendezéseket, serlegeket, ellenőrzőket, naplókat, szakköri munkákat, ballagási emlékeket, valamint régi diákok visszaemlékezéseit. 

Korábban meghirdettek irodalmi-, makettépítő- zászlókészítő- és rajzpályázatot is az iskola diákjainak, amelyeknek az eredményhirdetésére, a díjak átadására is itt került sor. Az iskolatörténeti kiállítás április végéig megtekinthető, tanítási napokon 8 és 16 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában