Hagyományőrzés

2023.03.21. 10:53

Húsvéti hagyományőrző napot tartottak Tázláron – galériával

A napokban megkezdődött Tázlár felkészülése a húsvéti ünnepre. Ennek apropóján hagyományőrző napot tartottak amelyet összekapcsoltak a felújított közösségi ház átadásával.

Barta Zsolt

Hagyományőrző napot rendeztek a faluban a Húsvétra történő készülődés jegyében

Fotó: Szilágyi Pál Ferenc

Bács-Kiskunban tavaly ősszel 40 település pályázott az „A Szakkör – Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” programban és nyertek el 104, egyenként 5 fős szakkör indításához eszközöket, alapanyagokat. A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának munkatársai folyamatosan látogatják a településeket, hol csak szemlélőként, hol „segítséget nyújtva” a Békés Megyei Népművészeti Egyesület népművészeivel karöltve. 

A napokban Kun Zsófia vármegyei igazgató Tázláron nyitotta meg az első Bács-Kiskun vármegyei szakkör-kiállítást. A tázláriak papírfonásra és makramé szakköri alapanyagokra pályáztak. A makramé szakkört Mártáné Czékus Györgyi közművelődési munkatárs, a papírfonás szakkört pedig Szilberhorn Lászlóné vezette. A kiállításmegnyitót a felújított közösségi intézmény átadása követte, melyen beszédet mondott Bányai Gábor kormánybiztos, országgyűlési képviselő és Bán Róbert polgármester is, majd együtt átvágták a nemzeti szalagot. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában