Hercegszántó

2023.03.20. 14:56

Harminc évvel ezelőtt alakult meg a Bácska Szabadidő Sportegyesület

Hercegszántón 30 évvel ezelőtt, március 20-án alakult meg a Bácska Szabadidő Sportegyesület. Az ünnepséget még szombaton megtartották. A jeles esemény emlékére jubileumi emléktáblát lepleztek le a szántói sportcsarnok előterében.

Tölgyesi Gábor

A képen balról: Gál Géza, az Bácska Szabadidő Sportegyesület elnöke és Varga Gábor hercegszántói polgármester

Fotó: Beküldött fotó

– Az 1993-as év elején néhány volt kézilabdás tanítványom megkeresett és hiányolták, hogy az általános iskolai évek után csak keveseknek van lehetősége továbbra is kézilabdázni, ezért kérték, alakítsunk felnőtt kézilabdacsapatot a községben. A 30 évvel ezelőtti megbeszélésre 26 felnőtt játékos jelent meg és megalakítottuk a Bácska Szabadidő Egyesületet. Később, 1995-ben női szakosztállyal bővült az egyesület. A bajnoki küzdelmek mellett részt vettünk strandkézilabda vetélkedőkön is. Az ezredforduló elején a női és a férfi csapataink elnyerték a jogot az NB-II.-es bajnokságban történő részvételre. Az idei szezonban három csapatunk, az U18-as, az U20-as és a felnőtt játszik bajnoki rendszerben – mondta el Gál Géza, a Bácska Szabadidő Sportegyesület elnöke.

Hozzátette, hogy az elmúlt években fontos feladatuk volt a tehetségek segítése úgy, hogy nem szorult háttérbe a tömegsport.

– Az egyesületen belül egy teljesen független közösség tagjai lettünk. Megízleltük a győzelem mámorító ízét,  megtanultunk méltósággal veszíteni. A kézilabdázás szinte észrevétlenül formázott  és kovácsolt közösséggé bennünket – fejezte be gondolatait elnök úr. 

A település lakossága, köszönetét és elismerését fejezi ki Gál Géza elnök, testnevelő tanár három évtizedes önzetlen, áldozatos tevékenységéért. 

A képen balról: Gál Géza, az Bácska Szabadidő Sportegyesület elnöke és Varga Gábor hercegszántói polgármester
Fotós: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában