A víz világnapja

2023.03.22. 17:13

Érseki áldást kapott a majsai gyógyvíz – galériával, videóval

A víz világnapja alkalmából rendeztek ünnepséget szerdán a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- Élményfürdőben. A helyi gyógyvizet megáldotta dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke.

Tapodi Kálmán

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke áldotta meg a majsai gyógyvizet

Fotó: Tapodi Kálmán

A majsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjai, valamint a csólyospálosi 1809. számú Boldog Özséb Cserkészcsapat tagjai álltak díszsorfalat a rendezvényen, amelynek idejére a gyógyfürdő vendégei közül is sokan megszakították kikapcsolódásukat. A szép számmal érkező látogatóknak ajándék is volt a szerda délután, hiszen az ünnepnap alkalmából nem kellett belépőjegyet váltani a fürdőbe, aminek minden szolgáltatását igénybe vehették.

Az egybegyűlteket Szikora Gyula, a Jonathermál Zrt. elnöke köszöntette, majd Patkós Zsolt, a város polgármestere szólt a település és az „Isten áldotta gyógyvíz” hírnevét sokfelé elvivő gyógy- és élményfürdőről.

– Fontos önkormányzatunk számára, hogy segítsük a fürdőt üzemeltető cég, a Jonathermál Zrt. működését, hiszen ők azok, akik a Kiskunmajsa számára oly fontos ügyet, a turizmus ügyét letéteményesként kezelik – hangsúlyozta a település vezetője.

Bábel Balázs beszédében emlékeztetett; harmincegy éve ünneplik a világban a víz világnapját, ami arra is figyelmeztet, hogy valami baj van ezzel a természeti elemmel. – A vízzel nagy gondok vannak a világban, de hála Istennek a magyar földön még van víz, többféle formában – mondta az érsek, aki a volt köztársági elnököt, Áder Jánost idézve figyelmeztetett, hogy nagyon kell erre a kincsre vigyázni.

Az ünnepség a majsai fürdő gyógyvizének érseki áldásával, majd fehér galambok röptetésével zárult, mert mint elhangzott: a víz mellett a békére is nagy szüksége lenne a világnak, különösen Ukrajnában.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában