Értékek

2023.03.03. 17:27

Elődöntőbe jutottak a bajai diákok

A Bajai III. Béla Gimnázium hetedikes csapata Hegyi Cecília tanárnő vezetésével eredményes két forduló teljesítése után bejutott az elődöntőbe az Értékek, kincsek, közösségek a Kárpát-medencében elnevezésű vetélkedőn.

Márton Anna

Forrás: Beküdött fotó

A versenyt a Lakiteleki Népfőiskola hirdette meg a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával. A négy korosztályban összesen 452 csapat jelentkezett a versenyre. A hetedikesek mezőnye volt a legnépesebb, 120 csapattal.  

A legjobb 16 csapat február 22-én és 23-án Lakitelken mérte össze tudását. A megmérettetésre egy általuk választott település értékeinek bemutatásával készültek. A TAB elnevezésű csapat, azaz Tóth Emese, Agócs Barna és Birkás Péter előadása arról szólt, hogy mire lehetnek büszkék a Baján élő emberek. A természeti környezet és az épített örökségek mellett szerepelt benne például a földikutya és a bunyevácok hagyományőrző közössége. Egy képfelismerős teszttel és egy totóval mérték a csapatok ismereteit a Hungarikumokról és a Világörökségről.

Az összesített pontszámok alapján a csapat végül az elsőktől mindössze 22 ponttal lemaradva a kilencedik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában