Kalocsai Szent István Gimnázium

2023.03.12. 13:25

Az intézmény frissen felújított díszterme is kiállta a próbát

Idén végre újra törhették a Kalocsai Szent István Gimnázium diákjai a fejüket, milyen programot eszeljenek ki farsang alkalmából, néhány év kihagyás után ismét telt házas, az egész iskolát megmozgató farsangra készültek. Indításként vetélkedőt szerveztek, ahol a vállalkozó kedvű diákokra különböző próbatételek vártak.

Zsigmond Enikő

A kalocsai gimis farsang egyik befutója a 11.B Mátrix csapata lett

Fotó: Zsigmond Enikő

Az ügyességi sorversenyben végül a 9. a gyűjtötte a legtöbb pontot. A színpadi produkciók közül a 12. b osztály táncos előadása kapta a legnagyobb tapsot. Néhányan a karaoke műfajában csillogtatták meg énekesi tehetségüket. A zenei kvízben a Menőmanók és Cimbik csapatát megelőzve a tanári csapat jeleskedett. Farsang lévén megjelentek az ötletes jelmezesek is, akik közül Balogh Bence eperruhája, párosban pedig Mácsai Anna és Vittmann Vivien, a két kukáslány nyerte el a zsűri tetszését.

A csoportos beöltözés kategóriában a 11. b osztály Mátrix alakulata vitte el a pálmát. Persze volt angyalka, tündér, cowboy, katona is, ahogy ez egy rendes farsanghoz illik. A közösségi élményért sokan sokat tettek, a diákönkormányzat tagjai a szervezésben, a stúdiós fiúk a zeneszolgáltatásban, a Mátrix csapat a büfé üzemeltetésben jeleskedett.

Az intézmény frissen felújított díszterme is kiállta a próbát, a táncparketten folyamatosan telt ház volt, a jó hangulat garanciája volt, hogy a hangulatfelelősöktől bárki kérhette a kedvencét, természetesen szólt Korda György slágere, a Reptér, az „Utcára nyílik” és a bulizene legkülönbözőbb korszakaiból elővarázsolt zeneszámok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában