Összefoglaló

2023.03.30. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 30.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Két kamion és egy kisbusz ütközött az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél. A balesetben az egyik kamion sofőrje elhunyt

Fotó: Donka Ferenc

Csütörtökön délelőtt két kamion és egy kisbusz ütközött az M5-ös autópálya 67-es kilométerénél, a lajosmizsei lehajtó előtt, Budapest felé. A balesetben az egyik kamion sofőrje elhunyt.

Nem sokkal később, a halálos baleset miatt több kilométeres kocsisor torlódott fel. Itt a helyszínelést még be sem fejezték, amikor pár kilométerrel arrébb három kamion ütközött

A kecskeméti közgyűlés a február 16-i ülésén elfogadta, hogy racionalizálják a városi elismeréseket, így volt olyan, amit összevontak, mást megszüntettek, és új elismeréseket is alapítottak. A közgyűlés akkor a 25. életévét betöltött fiatalok kimagasló teljesítményét elismerő Arany Kecske díj elnevezését további megfontolásra javasolta.

Egy crack pipa és egy kis zacskónyi, kábítószer-gyanús fehér por került elő egy nő testéből.

Újabb öt emberrel bővült a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál KR NNI-nél indult költségvetési csalási ügyekben a gyanúsítottak köre. A héten a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság akciózott. Egy orvost, egy cégvezetőt, két ügyintézőt és egy asszisztenst fogtak el.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben, aki ittasan egy férfit ököllel, majd egy székkel többször fejen ütötte. A bántalmazás következtében a sértett rövid időn belül életét vesztette.

A légúti figyelőszolgálat adatai szerint 39 400 influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak a múlt héten.

A 120 éves halasi csipke jelenét és múltját mutatja be a Halasi csipke – A türelem himnusza című tárlat, amelyet a Vajdahunyadvárban nyitott meg kedden V. Németh Zsolt miniszterelnöki biztos.

Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén felfüggesztette Donáth Anna, a Momentum uniós parlamenti képviselőjének mentelmi jogát.

Két alpakával gazdagodott a Vadaskert. Tokovics Tamás igazgató elmondta: a szegedi állatkertből érkezett az egy éves hím és nőstény állat.

A 2022/2023-as tanévben a kecskeméti Kocsis középiskola rendezi meg a környezetvédelmi technikus tanulók Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntőjét. A megnyitót csütörtökön tartották meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában