Összefoglaló

2023.03.25. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 25.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Árokba hajtott egy személyautó péntek este az M5-ös autópályán

Fotó: Donka Ferenc

Dénes Zoltánt, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum húsipari tanüzem vezetőjét a sonkafüstölés menetéről kérdeztük. Elmondta, hogy az iskola tangazdaságában saját takarmányon nevelik fel a sertéseket.

A gazdasági növekedés egyik hajtómotorjának számító ipari termelés volumene tavaly a vármegyék többségében és a fővárosban is nőtt, de a gazdasági szervezetek beruházásai mindössze hét vármegyében haladták meg az előző évit.

Egy személyautó hajtott árokba pénteken az M5-ös autópályán Kecskeméten, információnk szerint a jármű vezetője valószínűleg elaludt, letért a sztrádáról, és mintegy 100 métert a bokrok között haladva az árokban állt meg.

Húsvét váró örökbefogadó nyílt napot szervez március 26-án, vasárnap délután 14 órától a kiskunhalasi Mancs a Kézben Kutyamentő Alapítvány.

 A magyar lakosság körében az elmúlt fél évben jelentősen csökkent az Európai Uniót pozitívan értékelők aránya. Ez 12 százalékpontos csökkenést jelent, így jelenleg az EU megítélése a magyarok körében már rosszabb, mint az európai uniós átlag.

Két év kényszerszünet után új premierrel, új irányvonalakkal és új vezetővel tér vissza a kecskeméti Vastaps Társulat. A 2016-ban létrejött kecskeméti színjátszó társulat vezetését Bajáki Zsanett vette át az alapító Gergely Tamástól.

A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. 

Belgrádi munkalátogatása után Orbán Viktor miniszterelnök kormánykabinet-ülést hívott össze a Karmelita kolostorba szombat délutánra.

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Pszichiátriai Osztályának részlegeként funkcionáló kórház dolgozói és betegei már január óta készülődnek a húsvéti ünnepre. Ajándéktárgyakat, dekorációs elemeket készítenek kreatív terápia keretében.

Kecskemét-Borbáson, a Bács-Zöldért telephelyén rendezték meg a Barackfavirágzás ünnepét. Az esemény kapcsolódott a városban zajló Kecskeméti Tavaszi Fesztiválhoz. 

Teljes terjedelmében égett egy pince Izsákon, a Kodály Zoltán utcában.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában