Összefoglaló

2023.03.21. 20:39

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 21.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Képünk az akasztói balesetnél készült

Fotó: Pozsgai Ákos

Nagyszabású energetikai felújítások zajlanak a kisszállási Művelődési Ház és Könyvtár épületén, több pályázati forrásból, közel százmillió forintból újul meg az intézmény. Egyebek mellett, bővül a könyvtári részleg, új nyílászárókat építenek be és korszerűsítik a fűtésrendszert is.

Csodálatos teljesítményt nyújtottak a kecskeméti L-Dance Group versenytáncosai a múlt hétvégén Budapesten és Szombathelyen. Az érmek mellett magyar bajnoki címet is elhoztak a fiatal tehetségek.

1879-en lépték át a sebességhatárt az elmúlt héten Bács-Kiskunban.

Nem jogerősen egy év fogházbüntetésre ítélte, illetve három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől a Kecskeméti Járásbíróság azt a buszsofőrt, aki 2019 augusztusában zebrán gázolt el egy gyalogost Kecskeméten.

Georgina Rodríguez egy évvel a tragédia után Ronaldóval közös gyermekük haláláról beszélt.

Pénteken ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. Az eseményen Ivkovic Milán profi szerződést írt alá a Duna Aszfalt-DTKH Kecskeméttel.

A koronatanú meghallgatásával folytatódott Czeglédy Csaba és 20 társa pere kedden a Kecskeméti Törvényszéken. Czeglédyt több mint 6,2 milliárd forintos költségvetési csalással és gazdasági bűncselekménnyel vádolja az ügyészség. A vádirat szerint a szombathelyi székhelyű, diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt. vezetőjeként bűnszervezetet hozott létre, és 2011 és 2017 között több mint 6,2 milliárd forint áfát és járulékot nem fizetett be az államkasszába

Kettős apropója volt a Kecskeméti Városszépítő Egyesület keddi sajtótájékoztatójának. Egyrészt, hogy kedvet adjon a szombati Barackfavirágzás ünnephez, másrészt, hogy megossza a sajtó munkatársaival az idén 40 éves egyesület terveit.

Kedden ünnepelték a Bábszínházi Világnapot a Ciróka Bábszínházban. Szó esett a színházművészet folyamatos megújulásáról és a közelgő színházi olimpiáról.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) engedélyezte a történelmi Magyarország térképét ábrázoló molinók bevitelét a válogatott mérkőzéseire.

Állatkínzás gyanúja miatt indulhat eljárás egy jánoshalmi nő ellen, akinek házából a kelebiai állatvédők kilenc kutyát és hét elpusztult állat tetemét hozták el kedd délelőtt. A Kelebiai Kutyamentő Alapítványtól a város jegyzője kért segítséget, miután bejelentés érkezett a városházára a bűzlő állati tetemekről.

Egy kamion az árokba borult az 53-as főúton, Akasztó belterületén. A balesethez a mentők is vonultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában