Összefoglaló

2023.03.07. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 07.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Előzés közben egy busszal ütközött egy autó az 53-ason, Pirtónál

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt időszak földrajzilag egyik legnagyobb kiterjedésű bűncselekmény-sorozatát koordinálták le a Pest vármegyés rendőrök. Egy, az egész ország területén fosztogató bűnbandát kapcsoltak le az ügyészség és több vármegyei rendőrfőkapitányság közreműködésével. Az akcióban Bács-Kiskun megyei rendőrök is részt vettek.

Jótékonysági disznóvágáson gyűjtöttek 565 ezer forintot a Rosszcsontok Alapítványnak és azon keresztül a Mosolyvár Óvodának Kunfehértón.

A kameráknak köszönhetően pár órán belül beazonosították a rendőrök azt a 25 éves keceli férfit, aki a gyanújuk szerint munkagépeket és pénzt lopott az egyik telephelyről.

Második alkalommal szervezték meg a napokban a dél-alföldi bortermelők és gyümölcstermesztők baráti körének borversenyét. A mustrára 17 gazdálkodó, 27 tétellel nevezett. Pálinkákból 13 gazda, 21 mintát küldött a versenyre, amit felváltva rendeznek Kisszálláson és Zsanán. 

A leukémiával küzdő félegyházi kislány, Tamási Izabella családjának gyűjtöttek kedden reggel 8-17 óra között a becsületkasszás sütivásáron.

Kezdeményezték egy 23 éves kiskunmajsai férfi letartóztatását a település rendőrei, mivel gyanújuk szerint erőszakkal elvett 20.000 forint készpénzt 83 éves áldozatától.

Lesodródott az úttestről egy gépkocsi az 53-as főút 43-as és 44-es kilométer szelvénye között, Pirtó térségében.

Információink szerint egy késsel felfegyverkezett rabló rontott be egy nemzeti dohányboltba kedd reggel Bajaszentistvánon. 

A Magyar Nemzet összegyűjtött néhány jellemző mondatot, melyet svéd és finn politikusok hangoztattak Magyarországgal kapcsolatban. Ezekben az a közös, hogy a tényeket jellemzően figyelmen kívül hagyják, helyettük hazugságokkal próbálják lejáratni hazánkat.

Felszínrehozó névvel indította el az alkotó női kört Kiskunfélegyházán Tarjányi Xénia művésztanár, akit a közelgő nőnap kapcsán kérdeztünk a nőket támogató kezdeményezéséről.

Lengyelország újabb tíz, német gyártmányú Leopard 2-es páncélozott harckocsit küld Ukrajnának még a héten, jelentette be a lengyel védelmi miniszter kedden.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában