Verseny

2023.03.04. 21:20

Bács-Kiskun legjobb matek tehetségeit köszöntötték Kecskeméten

Pénteken ünnepélyes keretek között köszöntötték az országos rangú Zrínyi Ilona Matematika verseny 9-12. évfolyamos megyei díjazottait Kecskeméten, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

A tehetségeket köszöntötték

Fotó: Bús Csaba

A Matematikában Tehetséges Gyerekekért Alapítvány (MATEGYE) 34. alkalommal rendezte meg az országos versenyt. A díjátadón részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő és Prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester is.

A csapatversenyben a következő eredmények születtek. Technikumi kategóriában a 9. osztályosoknál 1. helyen végzett a bajai Türr István Technikum csapata (Mede Zalán, Melcher Levente, Péter Alex), a 10. osztályosoknál 1. lett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum csapata (Farkas Dominik, Udvari Dominik Gyula, Varga Bence), a 11. osztályosoknál legjobbnak bizonyult a kecskeméti Kada Elek Technikum csapata a kecskeméti Kada Elek Technikum csapata (Buzás Ármin Zakeus, Herceg Márk, Jacobi Dániel), a 12. évfolyamon 1. helyezést ért el a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum csapata (Kapus Konrád Kristóf, Kovács Ákos, Turza Dániel).

A gimnáziumi kategóriában a 9. osztályosoknál 1. helyen végzett a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium csapata (Bertolo Antonio Giovanni, Bíró György András, Gyenes Károly), 10. évfolyamon legjobbnak bizonyult szintén egy bányais csapat (Nagy Korina, Papp Barnabás, Petrányi Lilla), a 11. évfolyamosoknál 1. helyezést ért el egy újabb bányais csapat (Bogár-Szabó Mihály, Ecsédi Dániel, Nyikos Botond Tamás), a 12. osztályosoknál 1. lett a kecskeméti Katona József Gimnázium csapata (Halasi Gergő, Melján Dávid Gergő, Nagy Leila Vivien).

Ahhoz, hogy ilyen eredményt érhessen el matematikából a vármegye sok diákja, tanítók és szaktanárok komoly felkészítő, oktató munkája volt szükséges. Az ünnepségen köszöntötték a versenyen legeredményesebb diákok tanárait is.

A 9-12. évfolyamos tanulók legeredményesebb felkészítő tanárai: Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikumból Balázs Ferenc, a kecskeméti Katona József Gimnáziumból Csordás Péter, Csordásné Szécsi Jolán, Dr. Nádháziné Borbola Éva, Reiter István, a kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumból Halász Alexandra, Reiterné Makra Zsuzsanna, Varga József, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikumból Gergely Lívia, a kecskeméti Kada Elek Technikumból Kiss Róbertné Rivó Erika, a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumból Kutas Tibor, Szőke-Tóth Zsolt, a Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikumból Maráczi Mónika, a Kecskeméti Piarista Iskolából Soós Zoltán Ferenc, a kecskeméti Kandó Kálmán Technikumból Szabó Antal.

Az egyéniben legeredményesebb tanulókat is köszöntötték. 

A technikumi kategóriában a 9.évfolyam az első három helyezett: 1. Dági Attila (Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum), 2. Komlósdi Sára (kecskeméti Kodály Iskola), 3. Melcher Levente (bajai Türr István Technikum).

A 10.évfolyamon: 1. Gyapjas Márkó (kecskeméti Kandó Kálmán Technikum), 2. Varga Bence (Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum), 3. Molnár Attila (Kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum). A 11. évfolyamon: 1. Matuza Balázs (Kandó), 2. Jacobi Dániel (Kada Elek Technikum), Polereczki Petra (Kiskörösi Wattay Technikum). A 12.évfolya-mon: 1. Sárik Zoltán (Kandó), 2. Kapus Konrád Kristóf (Szent Benedek), 3. Vörös Adrián (Kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum).

A gimnáziumi kategóriában a 9.évfolyamon: 1. Gyenes Károly (Bányai), 2. Bíró György András (Bányai), 3. Takács Dávid (Katona). A 10.évfolyamon: 1. Petrányi Lilla (Bányai), 2. Antoni Benjámin (Katona), 3. Nagy Korina (Bányai). A 11. évfolyamon: 1. Nyikos Botond Tamás (Bányai), 2. Bogár-Szabó Mihály (Bányai), 3. Ecsédi Dániel (Bányai). A 12. évfolyamon: 1. Melján Dávid Gergő (Katona), 2. Nagy Leila Vivien (Katona), 3. Halasi Gergő (Katona).

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány 2003-ban a megye legjobb általános iskolája, a régió legeredményesebb hatosztályos és nyolcosztályos gimnáziuma díjazására vándorserleget alapított. Az idei tanévtől a serlegek nem vándorser-legek lesznek, a legeredményesebb iskolák a serlegeket végleg elnyerték.

A Dél-Alföldi régió legeredményesebb hatosztályos gimnáziumai között szerepel a megyéből a kecskeméti Katona József Gimnázium 2. helyezettként. A Dél-Alföldi régió legeredményesebb nyolcosztályos gimnáziumai között 1. lett a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, 3. helyen végzett a Kunszentmiklósi Baksay Sándor Református Gimnázium és Általános Iskola.

A 2009. évtől kezdve a MATEGYE Alapítvány régiónként a legeredményesebb négyosztályos gimnázium és technikum részére is alapított vándorserleget. Az idei tanévtől a serlegeket szintén véglegesen elnyerték a legeredményesebb iskolák.

A Dél-Alföldi régió legeredményesebb négyosztályos gimnáziumai között első lett a kecskeméti Katona József Gimnázium, 2. lett a kecskeméti Bolyai János Gimnázium.

A Dél-Alföldi régió legeredményesebb technikumainál 2. helyen végzett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum, 3. lett a kecskeméti Kada Elek Technikum.

A megyei verseny legsikeresebb versenyzőit a szervezőbizottság várja az április 21-én megrendezendő országos döntőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában