Verseny

2023.03.30. 19:13

A kecskeméti Kocsis iskola ad otthon az országos döntőnek – galériával

A 2022/2023-as tanévben a kecskeméti Kocsis középiskola rendezi meg a környezetvédelmi technikus tanulók Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének (OSZTV) döntőjét. A megnyitót csütörtökön tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

A Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskolában csütörtökön és pénteken zajlik az OSZTV döntője

Fotó: Bús Csaba

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskolában csütörtökön és pénteken zajlik az OSZTV döntője, melyre az ország nyolc szakképző intézményének 15 tanulója jutott be. Ténylegesen a döntőn azonban betegség miatt csak 14 diák vett részt. A döntősök között nincs megyei tanuló.

A csütörtöki megnyitón Venczel Orsolya, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. képzési igazgatója köszöntötte elsőként a diákokat, majd Juhász István, a Kocsis iskola igazgatója. Juhász István házigazdaként bemutatta az iskolának helyet adó több mint 100 éves épület múltját, felidézte a mintegy 90 éves Kocsis Iskola történetét és mesélt a gyönyörű díszteremről, melyben a megnyitót is megtartották.

A műsor végén Orosz György, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képzési referense ismertette az OSZTV menetét. A fiataloknak csütörtökön két feladatot kellett megoldaniuk a laborban, majd pénteken mindenkit ugyanaz az a két szóbeli tétel várja. A verseny főszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrárminisztérium.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában