II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola

2023.03.29. 19:25

A gyerekek szemein keresztül mutatja be Kecskemétet a rajzpályázat – galériával

Kecskemét A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Kecskemét, ahogy Te látod címmel februárban egy városi szintű rajzpályázatot hirdetett. A megméretésre több száz alkotás érkezett. A díjakat kedden adták át.

Sebestyén Hajnalka

Borsos Andrea elmondta, hogy a pályázat célja az volt, hogy megmutassák Kecskemét kulturális nevezetességeit, bemutassák a gyerekek szemén keresztül ezeket a csodálatos épületeket

Fotó: Borsos Andrea

Az iskola részéről Borsos Andrea elmondta: a pályázat célja az volt, hogy megmutassák Kecskemét kulturális nevezetességeit, bemutassák a gyerekek szemén keresztül ezeket a csodálatos épületeket, szobrokat, melyek mellett nap mint nap elsétálunk. A 8–18 éves korosztály szólították meg. Az alkotásokon keresztül látható volt a gyerekek kifejezőkészségének fejlődése. Sokféle, változatos technikát alkalmaztak. Akadt, akit a Cifrapalota ihletett meg, vagy a városháza épülete, de megjelent a főtér, a tornyok és a szecessziós épületek, a szobrok, egy-egy majolika dísz és díszes üvegablak is. 

A sok tehetséges diák közül a következők nyertek. Az általános iskola 1-4. évfolyamán: 1. helyezett Varga Márton (Szent Imre Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Csúzdi Szabó Erika), 2. Gondos Lívia (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, felkészítő tanár: Hegedűs Vivien), 3. Szakonyi Zsuzsanna (Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola, felkészítő tanár: Koczkáné Sárközi Ilona). Különdíj: Csontos Veronika (Petőfi Iskola).

Felső tagozatban, az 5-8. évfolyamon: 1. helyezett Pletser Panna (Béke Általános Iskola, felkészítő tanár: Bereczki Károlyné), 2. Farkas Lana -Szodrai Zsófia közös alkotása (II. Rákóczi, felkészítő tanár: Tomasák Emma), 3. Bodor Edina (II. Rákóczi, tanár: Pestiné Csábi Andrea). Különdíj: Kovács Alexandra (II. Rákóczi, felkészítő tanár: Pestiné Csábi Andrea) és Hornyák Zalán (Kertvárosi Általános Iskola).

Középiskola díjazottjai: 1. Borza Viktória (Katona József Gimnázium, felkészítő tanár: Szabó Nóra), 2. Vincze Máté Márk (Kecskeméti Szakképzési Centrum Fazekas István Szakiskola, felkészítő tanár: Bódogh Tamás), 3. Vincze Szonja (Katona gimnázium, felkészítő tanár: Szabó Nóra). Különdíj: Kovács Dorottya (Katona gimnázium, felkészítő tanár: Szabó Nóra) és Markos Rege (Katona gimnázium, felkészítő tanár: Szabó Nóra).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában