Képviselő-testületi ülés

2023.03.30. 19:53

A félegyházi parkfürdő belépőinek emeléséről is döntöttek a városatyák

Huszonkét napirendipontot tárgyalt csütörtöki ülésén a kiskunfélegyházi képviselő-testület. A városatyák döntöttek többek között arról, hogy április közepétől újra a megszokott nyitvatartással működhet a városi sportcsarnok és a parkfürdő, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Kiskun Múzeum, illetve a Petőfi- és a Móra Emlékház.

Vajda Piroska

Huszonkét napirendipontot tárgyalt csütörtöki ülésén a kiskunfélegyházi képviselő-testület

Fotó: Vajda Piroska

Az erről szóló előterjesztés szerint az energiaválsággal kapcsolatos nehézségeket az önkormányzat eredményesen kezelte, a város gazdálkodását sikerült kellően megerősíteni ahhoz, hogy a városi szolgáltatásokat ismét a korábbi színvonalon és nyitvatartási időben biztosítsa az önkormányzat.

Mindezek mellett díjemelésekről is döntöttek a képviselők. A napirendpontról készült előterjesztés szerint a közműdíjak, valamint a működéshez szükséges anyagköltségek jelentős emelkedése a városi sportcsarnok üzemeltetési költségeinek növekedését eredményezi, emiatt a gazdaságos üzemeltetés biztosítása érdekében szükséges a sportcsarnok bérbeadása során alkalmazott díjtételek emelése. Bár a díjváltoztatások a ténylegesen tapasztalható inflációt nem követik, de a működési költségeket már megfelelő mértékben tudják mérsékelni. Ennek értelmében például májustól az egész pálya bérlése 7500 forintról 10 000 forintra emelkedik óránként. Az egy alkalomra szóló kondi és cardio-fintness terem bérleti díja 850 forintról 1000 forintra emelkedik. De nő a bérletek ára is.

A Félegyházi Termál Parkfürdő gazdaságos üzemeltetését hasonlóan a városi sportcsarnokhoz jelentősen befolyásolta az elmúlt időszak közműdíjainak emelkedése, ezért az eddig alkalmazott díjak megemeléséről, valamint néhány szolgáltatás megszűntetéséről is döntöttek csütörtöki ülésükön a városatyák.

Így például április 15-től a felnőtt egésznapos belépő 2100 forintról 2600 forintra módosul. A tíz alkalmas bérlet pedig 17 ezer forintról 21 ezer forintra emelkedik. A nyugdíjas és a diák belépőért 1600 forint helyett 1900 forintot kell fizetni. A tíz alkalmas bérlet 13 500 forintról 16 500 forintra emelkedik. Ugyanakkor megszűntetik a negyedéves és éves bérleteket. A megemelt díjakról részleteiről a város honlapján közzétett előterjesztésben olvashatnak az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában